ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υπεραποδίδει έναντι της Ευρώπης το ΧΑ, στήριξη από blue chips

Αρκετές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με σημαντικά κέρδη, με την αγορά να έχει εικόνα καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών. Ξεχωρίζει ανοδικά με κέρδη άνω του 2% για Motor Oil - Eurobank.

Πορεία καλύτερη των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών παρά το «μπαράζ» αποκοπής μερισμάτων από εννέα εισηγμένες και με ώθηση από τους τίτλους της Coca-Cola HBC αλλά και αυτούς Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και ορισμένους ακόμη τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Στην Ευρώπη η αρνητική πορεία της υψηλής τεχνολογίας - στον απόηχο της «βουτιά» 6,7% της Nvidia στη Wall Street- αλλά και οι μεγάλες πιέσεις για την Airbus (-9%), οδηγούν χαμηλότερα τον DAX, ο οποίος υποχωρεί άνω του -1%, ενώ ήπιες μεταβολές εμφανίζουν τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη μόλις 0,05%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετικές διαθέσεις τη συνεδρίαση και στις 12:02 έχει κέρδη 0,41% στις 1.429,81 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ακολουθεί καλή πορεία και να διαμορφώνεται στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές ενισχύονται, έναντι 49 που εμφανίζουν απώλειες. Άνοδος 0,52% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη 0,59%. 

Στο +1,02% ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Eurobank να ξεχωρίζει και να έχει άνοδο 2,90%, ενώ κέρδη 1,35% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα. Αντίθετα πτώση 1,10% εμφανίζει η Alpha Bank, με την Πειραιώς να έχει απώλειες 0,69%. 

Ισχυρή πορεία για τον τίτλο της Motor Oil, που προσπαθεί να καλύψει μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επιβολή έκτακτου φόρου, με άνοδο 2,47%. Άνοδος που ξεπερνά το +1% για Coca-Cola HBC, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Metlen. Απώλειες άνω του -3% για την Titan, λόγω και της αποκοπής μερίσματος 0,85 ευρώ/μετοχή, με τη ΔΕΗ να έχει απώλειες 0,27%. Ξεπερνούν το -1% οι απώλειες για Aegean και AutoHellas. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.