ΓΔ: 2002.94 -0.53% Τζίρος: 48.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:36
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν άνοιγμα: Πιθανή συσσώρευση μετά την ανοδική αντίδραση

Το βλέμμα των αγορών παραμένει στραμμένο στη Γαλλία και τις διεργασίες για τον β' γύρο των εκλογών, ενώ νέο μήνυμα προς τις αγορές για αυτοσυγκράτηση στο θέμα των επιτοκίων έστειλε η Κρ. Λαγκάρντ.

Το «ξύπνημα» των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως αδικαιολόγητες, με βασικό κριτήριο την κατοχύρωση κερδών, αλλά και το θετικό κλίμα στην Ευρώπη, οδήγησε σε μία ισχυρή ανοδική αντίδραση την αγορά στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή της Flexopack διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Intracom διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Την ίδια ώρα η προσοχή στρέφεται εκ νέου στα επιτόκια, με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε χθεσινές της δηλώσεις να τονίζει ότι η τράπεζα δεν έχει «ξεκάθαρες» ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σταθερά σε πορεία υποχώρησης, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ παραμένει σε επαγρύπνηση, γεγονός που οδηγεί, προς το παρόν, στο συμπέρασμα ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε κάποια μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 18ης Ιουλίου. 

Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Γαλλία παραμένει ζωντανό, με τα κεντρώα και αριστερά κόμματα να εμφανίζονται πρόθυμα να συνεργαστούν προκειμένου να αποτραπεί η επίτευξη πλειοψηφίας από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση, αλλά και αυτή η συνεργασία είναι υπό όρους, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου, η μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό όχι μόνο για τη γαλλική αγορά αλλά εν γένει για τις ευρωπαϊκές. 

Πτωτικές οι τάσεις που επικρατούν στα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί 0,33%, ενώ απώλειες 0,40% εμφανίζει ο CAC 40 και ο FTSE 100 αποδυναμώνεται 0,51%, εν αναμονή και των βρετανικών εκλογών την Πέμπτη 4 Ιουλίου. 

Ήπιες πιέσεις για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,18%. Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε τον Ιούλιο η αμερικανική αγορά. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones είχε ήπια κέρδη 0,13%, στις 39.169,52 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,23% και έκλεισε στις 5.473,04 μονάδες, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε την καλύτερη εικόνα με κέρδη 0,81% στις 17.876,26 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.