ΓΔ: 2007.63 -0.30% Τζίρος: 119.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:12:36
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιδρούν μέρισμα ΟΤΕ και αργία στη Wall Street

Διαπραγμάτευση του ΟΤΕ χωρίς το μέρισμα των 0,71 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η αργία στη Wall Street, λόγω της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, αναμένεται να επηρεάσει και την αξία συναλλαγών.

Χωρίς το μέρισμα των 0,71 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ παράλληλα κλειστή παραμένει η αμερικανική αγορά, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, με τα δύο αυτά δεδομένα να αναμένεται ότι θα επιδράσουν, μάλλον αρνητικά στη σημερινή πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση το ΧΑ ανέβασε ταχύτητα λίγο πριν το κλείσιμο, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει σημαντικά κέρδη, αλλά την αξία των συναλλαγών να παραμένει σταθερά σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και δεν θεωρείται αρκετά επαρκής ώστε να κατοχυρώσει με ασφάλεια υψηλότερα επίπεδα τιμών η αγορά.

Ήπιες οι μεταβολές για τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών εκλογών, με το βλέμμα και στις σημερινές εκλογές στη Βρετανία, με τη κλειστή Wall Street να επηρεάζει και τη δική τους πορεία. Πτώση μόλις 0,01% για τον DAX, ενώ κέρδη 0,13% εμφανίζει ο FTSE 100 και ο CAC 40 κινείται 0,34% υψηλότερα. 

Στο επίκεντρο αναμένεται ότι θα βρεθεί σήμερα και η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, καθώς το project του Great Sea Interconnector έχει μετατραπεί σε θρίλερ και η αρμόδια υπηρεσία της Κύπρου ΡΑΕΚ έχει αφήσει μετέωρο το έργο. Μάλιστα ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, κ. Μ. Μανουσάκης, τόνισε ότι «αν η απόφαση δεν αλλάξει τις αμέσως επόμενες ημέρες, το έργο θα σταματήσει». 

Σημειώνεται ότι πέραν του ΟΤΕ χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύονται σήμερα τόσο η μετοχή της Trastor (0,02 ευρώ/μετοχή) και Nevaco (0,15 ευρώ/μετοχή). 

Σταθερά σε επίπεδα ρεκόρ συνέχισαν να κινούνται χθες τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq, με τις προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο να ενισχύονται. Πιο αναλυτικά  ο Dow Jones, υποχώρησε ή 0,06% στις 39.308 μονάδες. Κέρδη 0,47% για τον S&P 500 ο οποίος ξεπέρασε τις 5.500 μονάδες για να κλείσει στις 5.534,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,88% υψηλότερα στις 18.188,30 μονάδες, με ράλι άνω του 10% για τον τίτλο της Tesla. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.