ΓΔ: 1997.88 -0.78% Τζίρος: 64.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:36
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες πιέσεις στο Χρηματιστήριο στον απόηχο της «βουτιάς» στη Wall Street

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 1.457,6 μονάδες υποχωρεί κατά -0,61%, εικόνα που επιβαρύνεται από την αποκοπή μερίσματος της Eurobank (-5,07%). Νέες πιέσεις στην Ευρώπη.

Συνεχίζονται οι απώλειες για τρίτη συνεχή ημέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο της ισχυρής χθεσινής υποχώρησης των δεικτών στη Wall Street.

Ωστόσο η πτώση είναι ήπια και σε μεγάλο βαθμό τεχνική που οφείλεται σε αποκοπές μερισμάτων. 

Ο τραπεζικός δείκτης πιέζεται ιδιαίτερα καθώς σήμερα γίνεται και η αποκοπή του δικαιώματος για το μέρισμα της Eurobank (0,093 ευρώ ανά μετοχή), αποκοπή που θα προκαλέσει πίεση στην αγορά. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα πραγματοποιεί τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Η Metlen Energy & Metals ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της στοιχεία για το α' εξάμηνο του 2024, όπου κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι τα Καθαρά Κέρδη Μετά από Δικαιώματα Μειοψηφίας ανήλθαν σε 282 εκατ. έναντι 268 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2023. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 2,04 ευρώ έναντι 1,94 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Σήμερα η μετοχή ΜΥΤΙΛ σημειώνει πτώση 0,61%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.450,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,08%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,42 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,43%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,83% και ο τραπεζικός δείκτης 2,74%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+0,34%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-5,48%), της Πειραιώς (-2,05%), της Alpha Bank (-1,87%) και της ΔΕΗ (-1,82%).

Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 43 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +4,72% και Αλουμύλ +4,40%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -8,99% και Eurobank -4,10%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.