ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:18
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Σταθερά σε στενό εύρος διακύμανσης με χαμηλό τζίρο το Χρηματιστήριο

Νέα ισχυρή πορεία για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, ενώ πολύ καλή εικόνα εμφανίζουν Motor Oil, Jumbo, Viohalco και ElvalHalcor.

Στο γνωστό μοτίβο από τις αρχές της εβδομάδας κινείται η εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται σε αρκετά στενό εύρος διακύμανσης, τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να καταγράφονται ανοδικά «ξεσπάσματα» σε επιμέρους μετοχές. 

Το κλίμα στην Ευρώπη είναι θετικό, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed που έδειξαν διάθεση για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά και της καλής πορείας του σύνθετου ΡΜΙ για την ευρωζώνη τον Αύγουστο. Αποτέλεσμα ο Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,4%, ενώ οριακές είναι οι μεταβολές για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει άνοδο μόλις 0,06%. 

Ο Γενικός Δείκτης έχει αρκετές εναλλαγές πρόσημων από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και στις 11:54 εμφανίζει κέρδη 0,02% στις 1.432,69 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 15,9 εκατ. ευρώ, ενώ 46 μετοχές ενισχύονται, έναντι 38 που υποχωρούν. Οριακή πτώση 0,08% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται σταθεροποιητικά στο -0,10%. 

Πτώση 0,51% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,60%, τη Eurobank, μετά το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα, να αποδυναμώνεται 0,96%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 0,07%, την Πειραιώς να κινείται 0,91% χαμηλότερα και την Optima Bank να βρίσκεται στο +0,17%. 

Επιστροφή σε ρυθμούς ράλι για τη μετοχή της Ελλάκτωρ με τα κέρδη της να αγγίζουν το επίπεδο του 4%, ενώ άνω του 1% κινούνται οι τίτλοι των Motor Oil, Jumbo, Viohalco και ElvalHalcor. Ήπια άνοδος 0,30% για Titan μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της από τον οίκο Standard & Poor's. Κέρδη 0,75% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να δέχεται σημαντικές πιέσεις και να υποχωρεί άνω του -1%, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει πτώση 0,19% και η ΔΕΗ κινείται 0,94% χαμηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Κερδοφορία, Επενδύσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημάδια κόπωσης στην κερδοφορία των εισηγμένων στο πρώτο εξάμηνο

Η άνοδος της κερδοφορίας δεν χαρακτηρίζει πλέον το σύνολο της αγοράς όπως τα προηγούμενα χρόνια. Καθοριστική η επίδραση από την πτώση των κερδών των διυλιστηρίων. Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τη συνέχεια.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα της Alpha Trust Aνδρομέδα από τα κέρδη στο ΧΑ

Για έβδομη χρονιά η Alpha Trust Ανδρομέδα ξεπερνά τη μέση μερισματική απόδοση του ΧΑ. Με τις δύο χρηματικές διανομές φέτος προσφέρει μερισματική απόδοση 8% έναντι περίπου 4% της αγοράς. Προβληματίζει το discount της μετοχής.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τα blue chips στο επίκεντρο των αγοραστών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.040,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον. Κέρδη άνω του 5% για Elvalhalcor και πάνω από 3% για Helleniq Energy και Viohalco.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης δείχνει ο Γενικός Δείκτης μετά το καλοκαιρινό ράλι

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.000 μονάδων, με ενδείξεις κόπωσης μετά το καλοκαιρινό ράλι και το 15ετές υψηλό, ενώ η αγορά παρακολουθεί διεθνείς εξελίξεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*