ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

BofA: Στα 36 δισ. οι εβδομαδιαίες εκροές κεφαλαίων από τις αγορές 

Οι επενδυτές απέσυραν 23,3 δισ. από μετοχικά αμοιβαία και 12,6 δισ. από ομολογιακά αμοιβαία την εβδομάδα μεταξύ 26/2 και 4/3, με ισχυρή μείωση θέσεων στις αναδυόμενες αγορές.

Σωρηδόν στην έξοδο των αγορών συρρέουν οι επενδυτές, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, όπως αποδεικνύουν τα εβδομαδιαία στοιχεία (για το διάστημα 26/2-4/3) της Bank of America.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια ύψους 36 δισ. δολαρίων από όλες τις τοποθετήσεις τους, με μετοχές και ομόλογα να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. 

Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Μαρτίου οι διεθνείς μετοχικές αγορές «είδαν» την κεφαλαιοποίησή τους να υποχωρεί κατά 6,5 τρισ. Δολάρια, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα. 

Βάσει των στοιχείων της EPFR τα οποία επικαλείται η BofA οι εκροές από μετοχικά αμοιβαία έφθασαν στα 23,3 δισ. δολάρια, ενώ από ομολογιακά αμοιβαία στα 12,6 δισ. δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018. Οι επενδυτές φρόντισαν, επίσης, να αποσύρουν κεφάλαια 5,3 δισ. δολαρίων από μετοχές αναδυόμενων αγορών, σε μία ακόμη ένδειξη ότι αποφεύγουν τοποθετήσεις που θεωρούνται ως ιδιαίτερα ριψοκίνδυνες. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ