ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κρεσέντο ανόδου στο ΧΑ, με τις τράπεζες στο +16%

Εντυπωσιακά κέρδη για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να υπέρ-αποδίδουν και τους επενδυτές να εμφανίζονται πρόθυμοι για σημαντικές αυξήσεις θέσεων σε όλο το εύρος του ταμπλό.

Εντυπωσιακή άνοδο συνεχίζει να εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε πλήρη ευθυγράμμιση με αυτά της Ευρώπης, με τις τράπεζες να υπέρ-αποδίδουν και τους επενδυτές να εμφανίζονται πρόθυμοι να εκμεταλλευθούν κάποιες αγοραστικές ευκαιρίες. 

Παρά το γεγονός ότι οι ειδήσεις από το μέτωπο του κοροναϊού δεν είναι διόλου θετικές, με τη γειτονική Ιταλία να βρίσκεται σε απόλυτη καραντίνα, τόσο στο ΧΑ όσο και στις υπόλοιπες αγορές καταγράφεται ανοδική αντίδραση, πιθανώς και γιατί οι δείκτες έχουν υποχωρήσει από συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα. 

Άλλωστε το ΧΑ στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις εμφάνισε συνολικές απώλειες που ξεπέρασαν το 23%, γεγονός που δικαιιολογεί κατά κάποιον τρόπο και τη σημερινή αντίδραση. 

Αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ενισχύεται -στις 15.10- κατά 7,6%, με αυτόν υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 5,8% και τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης να κινείται 6,7% υψηλότερα. 

Εκρηκτική η άνοδος για τον τραπεζικό δείκτη η οποία διαμορφώνεται στο 16,8%, ενώ στο 14,2% ενισχύεται ο δείκτης κατασκευών. 
Ανοδικά κινούνται 93 μετοχές, με 17 να εμφανίζουν πτώση και 15 να παραμένουν αμετάβλητες.

Στο ευρύτερο ταμπλό, η ΔΕΗ σημειώνει άλμα 17,5%, με την Alpha Bank να είναι στο +18,9% και τις ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ στο +17,2% και +14,1% αντίστοιχα. 

Ισχυρά κέρδη 20% για την Eurobank, με την ΕΤΕ να ενισχύεται 14,65% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 10% υψηλότερα. Μοναδική μετοχή του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με απώλειες αυτή της Coca-Cola, η οποία υποχωρεί 1,9%. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ώθηση στο Χρηματιστήριο από τα στοιχεία - έκπληξη για το ΑΕΠ

Η μικρότερη από το αναμενόμενο ύφεση το 2020 επέτρεψε στο Γενικό Δείκτη να «αναρριχηθεί» στις 825 μονάδες αν και παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα η αξία των συναλλαγών. Προβληματίζει η διεθνής αβεβαιότητα στις αγορές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κράτησε θετικό πρόσημο ο Γ. Δείκτης, αισθητή κάμψη των συναλλαγών

Η αγορά «χωνεύει» τα υψηλότερα επίπεδα τιμών και η μείωση της αξίας των συναλλαγών κοντά στα 50 εκατ. ευρώ δείχνει ότι εξαντλούνται οι δυνάμεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Ξεχώρισε στη συνεδρίαση η μετοχή της Viochalco.