ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των μέτρων Τραμπ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κοροναϊό. Ισχυρή ανάκαμψη για τις ενεργειακές μετοχές.

Θετική πορεία για τη Wall Street, μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίασή της από το 2008, με τους επενδυτές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον... Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανοδική αντίδραση και της αμερικανικής αγοράς αποδίδεται στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας από την επιδημία του κοροναϊού και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο το όποιο πλήγμα έχουν δεχθεί.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Τραμπ θα συναντηθούν με τους επικεφαλής του Κογκρέσου, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πακέτο μέτρων στήριξης, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. 

Αποτέλεσμα ο Dow Jones να ενισχύεται 1,8%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 2,3% και τον Nasdaq να κινείται 2,5% υψηλότερα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει να ενοηθεί ότι μεταξύ των μέτρων θα είναι η μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ενώ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι θα υπάρχουν και μέτρα στήριξης -το πιθανότερο ελαφρύνσεις φόρων- για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι αυτές που έχουν δεχθεί και το ισχυρότερο πλήγμα. 

Σε επίπεδο μετοχών ανάκαμψη εμφανίζει ο κλάδος αερομεταφορών, με τον τίτλο της American Airlines να ενισχύεται 5,6%, ενώ αυτός της Delta Air Lines εμφανίζει κέρδη της τάξης του 4,8%. Ανάκαμψη και για τον ενεργειακό κλάδο, με την Occidental Petroleum να έχει άνοδο 15,6% και την Marathon Oil να εκτινάσσεται κατά 25%. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ