ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ΧΑ αλλά μένει πίσω από την Ευρώπη

Ενθαρρυμένος από το θετικό διεθνές κλίμα, η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει ανοδική τροχιά και ανακάμπτει από τις μαζικές ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών.

Πάνω από τα επίπεδα των 560 μονάδων σκαρφαλώνει ο Γενικός Δείκτης με τις τράπεζες να οδηγούν την κούρσα, όμως η χρηματιστηριακή αγορά υπολείπεται κατά πολύ της ανάκαμψης που καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού στον τουρισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», ξενοδόχοι σε Ελλάδα και Ισπανία δήλωσαν ότι η Tui έχει επικοινωνήσει με ταξιωτικούς πράκτορες τους οποίους πιέζει να ακυρώσουν κρατήσεις, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πληρώσει προκαταβολών. Έλληνες ξενοδόχοι, οι οποίοι κλείνουν σχεδόν το 15% των κρατήσεών τους μέσω της Tui, ανέφεραν ότι οι προκρατήσεις δωματίων έχουν υποχωρήσει κατά 40%, καθιστώντας ακόμη πιο δυσοίωνες τις προοπτικές για έναν κλάδο από τον οποίο η ελληνική οικονομία αντλεί τεράστιο μέρος των εσόδων της.

Στις 14:44 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 568,45 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,55% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 41,41 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 11,26% με την μετοχή της Eurobank να σημειώνει άνοδο 12,41% και η Τρ. Πειραιώς 11,83%. Η Εθνική ενισχύεται 10% και η Alpha Bank 10,71% ενώ η Attica Bank καταγράφει κέρδη 7,53%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 5,89% με τν μετοχή της Coca Cola να ξεχωρίζει με άνοδο 7,81%. Η Βιοχάλκο σημειώνει άνοδο 10,34%, η Ελλάκτωρ 9,68% και ο ΟΤΕ 4,10%, με την ΔΕΗ να ενισχύεται 6,67%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική άνοδος στο Χρηματιστήριο με προσδοκίες για τον τουρισμό

Με αυξημένη αξία συναλλαγών και διάχυση της ανόδου στην πλειονότητα των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τις 790 μονάδες στον απόηχο των πληροφοριών για επανεκκίνηση του τουρισμού τον Μάιο.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Οι τράπεζες ωθούν ψηλότερα τον Γενικό Δείκτη στις 785 μονάδες

Εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές και τις μετοχές Πειραιώς, Fourlis και ΔΕΗ να υπεραποδίδουν, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπιες ανοδικές τάσεις στην προσπάθεια να σταθεροποιηθεί στις 795 μονάδες.