ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ράλι στη Wall Street, ισχυρά κέρδη για αερομεταφορές

Ισχυρά κέρδη και στην αμερικανική αγορά, μετά το εκτεταμένο sell off της Πέμπτης, που οδήγησε τους δείκτες στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από το 1987.

Ράλι εκτόνωσης και για τη Wall Street μετά τη δραματική συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου η αμερικανική αγορά βίωσε τη χειρότερη ημέρα της από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987. 

Οι συνεχείς παρεμβάσεις ανά την υφήλιο κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών, προκειμένου η επιδημία του κορονοϊού να μην ισοπεδώσει την παγκόσμια οικονομία, φαίνεται ότι άρχισαν, τελικά, να πείθουν τους επενδυτές ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί η κάτασταση υπό έλεγχο, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο. 

Επί αμερικανικού εδάφους όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και κογκρέσου για τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης, ενώ σαφώς η νέα παρέμβαση της Fed, η οποία ετοιμάζεται να «ρίξει» 1,5 τρισ. δολάρια στην αγορά προκειμένου να ενισχύσει τις αντοχές του τραπεζικού συστήματος.

Ισχυρή άνοδος με κέρδη που ξεπερνού το 3% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 4,16% και τον τεχνολογικό Nasdaq να κινείται 3,7% υψηλότερα. 

Εντυπωσιακή η ανάκαμψη για τις μετοχές αερομεταφορέων, με κέρδη που κυμαίνονται από 9% έως και 15%, ενώ ισχυρή η άνοδος και για τον δεικτοβαρή τίτλο της Apple (6,8%), μετά την αναβάθμισή της από τη Wells Fargo.
 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ