ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο γραφήματα αγορών
Φωτο: Shuuterstock

Ανόδου συνέχεια για το Χρηματιστήριο, με αυξημένη αξία συναλλαγών

Μεταξύ των τραπεζών ξεχωρίζει η Πειραιώς με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ υψηλότερα του 1% κινούνται αρκετοί τίτλοι στην υψηλή αλλά και μέση κεφαλαιοποίηση.

Με αιχμή τις τράπεζες αλλά και ορισμένες ακόμη μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του προς τις 1.450 μονάδες, ενώ υψηλή είναι η αξία των συναλλαγών. 

Η κρίση σε Γαλλία αλλά και Ν. Κορέα δεν φαίνεται να επηρεάζει τους επενδυτές, κάτι το οποίο καταγράφεται και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να ενισχύεται 0,75%, ενώ με θετικό βηματισμό κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,24%. 

Στους αισιόδοξους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ο ΟΟΣΑ ο οποίος προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διατηρηθεί άνω του 2% τόσο φέτος όσο και τη διετία 2025 - 2026, φροντίζοντας, πάντως, να έχει και κάποια «καμπανάκια» κυρίως για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε θετικά τη συνεδρίαση και στις 11:45 εμφανίζει κέρδη 0,59% στις 1.437,67 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ 73 μετοχές ενισχύονται, έναντι 30 που υποχωρούν. Άνοδος 0,64% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει ενίσχυση 0,43% και τον τραπεζικός δείκτη να κινείται 0,99% υψηλότερα.

Μεταξύ των τραπεζικών μετοχών ξεχωρίζει η Πειραιώς με κέρδη 2,28%, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,49%, ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει κέρδη 0,19%, η Alpha Bank κινείται 0,45% υψηλότερα και η Optima Bank κινείται σταθεροποιητικά. Κέρδη που ξεπερνούν το 8% για την Attica Bank, καθώς σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών που προέκυψαν από την άσκηση των warrants. Από την άσκηση των δικαιωμάτων εκδόθηκαν 1.257.995.354 νέες μετοχές.

Κέρδη άνω του 1% των μετοχών των Viohalco, ΔΕΗ, μετά και τη συμφωνία για δημιουργία ενός νέου data centerHelleniQ Energy, ElvalHalcor και Lamda. Άνοδος 0,94% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να συγκαταλέγεται μεταξύ των λίγων μετοχών που υποχωρούν, καθώς έχει απώλειες 0,59%, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη 0,52%. Στη μέση κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν με κέρδη υψηλότερα του 1% οι μετοχές των Dimand, Intrakat, Lavipharm, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο Τιτάν Καμαρίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Titan: Επαναγόρασε 6.506 ίδιες μετοχές έναντι 289.265,87 ευρώ

Η Titan SA αγόρασε 6.506 ίδιες μετοχές από 16 έως 20 Μαρτίου 2026 σε Euronext Βρυξελλών και ΧΑ, με συνολική δαπάνη 289.265,87 ευρώ. Μετά τις συναλλαγές κατέχει 4.007.921 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 5,12% των δικαιωμάτων ψήφου.
Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταξύ πυραύλων και δηλώσεων Τραμπ οι διεθνείς αγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται τα futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να παραμένουν νευρικούς λόγω των συγκεχυμένων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και των αντιφατικών σημάτων από ΗΠΑ και Ιράν.