ΓΔ: 896.05 0.88% Τζίρος: 20.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:56:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τραμπ και Κίνα ασκούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και η απομάκρυνση μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ασκούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που σημειώνουν αρνητικό πρόσημο στην έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές τεχνολογίας να ηγούνται των απωλειών, ενώ η επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε ανησυχίες για πολιτική αβεβαιότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος τεχνολογίας υποχώρησε κατά 1,2% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%.

Η κίνηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με την επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του Τραμπ ενίσχυσε τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τον αντίκτυπο ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τις πιέσεις στις μετοχές επέτεινε ο σκληρός τόνος του Τραμπ στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνα, με το γερμανικό χρηματιστήριο, που επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, να υποχωρεί κατά 0,5%. Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι δεν θα αποδεχθεί μια «κακή συμφωνία» στις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ