ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Λελογισμένες διακυμάνσεις για το ΧΑ, ποια blue chips ξεχωρίζουν

Πέριξ των 1.460 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με κέρδη άνω του 1% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΑΑ και Σαράντης. Πιέσεις με απώλειες άνω του -1% για ΔΕΗ, σταθεροποιητικά οι τράπεζες.

Συντηρητική στάση κρατούν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών διοχετεύοντας το αγοραστικό τους ενδιαφέρον σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτός τραπεζικού τομέα, σε μία συνεδρίαση αυτοσυντήρησης για την αγορά. 

Κλίμα αναμονής και στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να περιμένουν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια, με τον DAX να έχει οριακά κέρδη 0,06%, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,10%. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε αρκετά στενό εύρος διακύμανσης, με το χαμηλό ημέρας στις 1.454,69 μονάδες (-0,28%) και το υψηλό στις 1.451,18 μονάδες (+0,16%), ενώ στις 14:08 εμφανίζει κέρδη 0,03% στις 1.459,20 μονάδες. Στα 67,8 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 60 μετοχές να ενισχύονται έναντι 53 που υποχωρούν. Άνοδος 0,04% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,12% και τον τραπεζικό δείκτη στο -0,05%. 

Ιδιαίτερα ήπιες οι διακυμάνσεις στις τραπεζικές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον κλάδο και την Alpha Bank να έχει πτώση 0,12%, τη Eurobank να υποχωρεί 0,13%, την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 0,21%, ενώ η Πειραιώς ενισχύεται 0,60%. Πιέσεις και απώλειες 1,10% για την Optima Bank, με την Attica Bank στο -1,48%, ενώ η Τράπεζα Κύπρου παραμένει αμετάβλητη. 

 Σταθερά ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η Sarantis με κέρδη 1,68%, ενώ άνω του +1% κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το ΔΑΑ. Θετικό γύρισμα και κέρδη 0,36% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ εμφανίζει άνοδο 0,40%, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,57% και τη ΔΕΗ να δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις και να αποδυναμώνεται 1,57%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα στην Ευρώπη με τεχνικά ρίσκα

Η Jefferies βλέπει την Ελλάδα ως ισχυρό turnaround story, με τις τράπεζες να κυριαρχούν στον MSCI Greece και να στηρίζουν την άνοδο της αγοράς. Προειδοποιεί όμως ότι η αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά μπορεί να φέρει εκροές.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Κλυδωνισμούς στο Χρηματιστήριο προκαλεί η Metlen, στο -2,3% ο ΓΔ

Κύμα ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό προκάλεσε η ανακοίνωση-προειδοποίηση της Metlen για χαμηλότερο EBITDA το 2025. Απώλειες άνω του 13% για την μετοχή της Metlen και διάχυση των ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
MARKET MAKER

Η διόρθωση στο ΧΑ, το Αεροδρόμιο, ο Άρειος Πάγος και τα mezzanine

Η αγορά διόρθωσε μετά το μεγάλο ράλι με αφορμή την πίεση στις διεθνείς αγορές και την απόφασης Αρείου Πάγου, τα ερωτηματικά για τα mezzanine, το Αεροδρόμιο Αθηνών και οι κινήσεις της Centric στο Ελληνικό.