ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Εικόνα καλύτερη της Ευρώπης για το ΧΑ, νέα επίδειξη ψυχραιμίας

«Φουσκώνει» την αξία των συναλλαγών, άνω των 300 εκατ. ευρώ, η μεταβίβαση των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Πιέσεις για μετοχές με έκθεση στις ΗΠΑ.

Δεύτερη συνεδρίαση που το Χρηματιστήριο Αθηνών επιδεικνύει περισσότερη ψυχραιμία από την Ευρώπη, με την πτώση στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου να οφείλονται στις νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στην ΕΕ. 

Πιθανή αιτία της ψύχραιμης αντίδρασης το γεγονός ότι ακόμη και εάν επιβληθούν δασμοί δεν θα πληγούν τόσο πολύ οι ελληνικές εταιρείες, αν και οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται στους τίτλους όσων δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ όπως αυτή της Titan. 

Οι ευρωαγορές ξεκίνησαν με απώλειες υψηλότερες του -1%, ενώ οι  περισσότερες εξ αυτών διατηρούνται σε αυτήν την πορεία, με τον DAX να υποχωρεί 1,29%. Πτωτική κίνηση και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,74%. 

Ο Γενικός Δείκτης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης κινείται πτωτικά και στις 11:55 εμφανίζει απώλειες 0,37% στις 1.450,89 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 328,9 εκατ. ευρώ, λόγω του ότι περνούν νέα πακέτα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τον τζίρο στη μετοχή να ξεπερνά τα 304 εκατ. ευρώ. Επικρατούν οι πτωτικές μετοχές στις 54, έναντι 33 που ενισχύονται. Πτώση 0,48% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,32% και τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο -0,50%. 

Μεταξύ των τραπεζικών μετοχών τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Πειραιώς με απώλειες 1,07%, ενώ η Alpha Bank υποχωρεί 0,72%, η Eurobank αποδυναμώνεται 0,31% και η Εθνική Τράπεζα κινείται 0,10% χαμηλότερα. Στο -0,47% η Optima Bank, με την Attica Bank να έχει απώλειες 0,60% και την Τράπεζα Κύπρου να κινείται σταθεροποιητικά. 

Απώλειες που ξεπερνούν το -1% για τους τίτλους των Titan, Viohalco, ElvalHalcor και ΟΠΑΠ. Πτώση 0,37% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,75%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,51% χαμηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» καταγράφοντας βαριές απώλειες -1%

Επέστρεψε στα «κόκκινα» το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% στις 2.005,02 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,57% με την AlphaBank να έχει μόνο οριακές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης της Unicredit.