ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο γραφήματα αγορών
Φωτο: Shuuterstock

Παραμένει σε ανοδική τροχιά το ΧΑ με σημαντικά κέρδη για τις τράπεζες

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της της Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς καθώς και της Εθνικής. Ακολουθούν ΔΕΗ και Helleniq Energy.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, που έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 1.490 μονάδων, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου -η Eurobank μάλιστα σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο που ξεπερνά το 2%. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τις 13.30 ο Δείκτης πλησίασε τις 1.500 μονάδες, αλλά στη συνέχεια έχασε μέρος των κερδών του.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγο μετά τις 14:00, διαμορφώνεται στις 1.494,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,52%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 73,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,69%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,22% και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της της Eurobank (+2,19%) και της Alpha Bank (+1,67%), της Πειραιώς (+1,27%), της Εθνικής (+1,72%). Επίσης, ΔΕΗ και Helleniq Energy είναι οι δύο ακόμη μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που κερδίζουν περισσότερο από 1%.

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (-1,02%), της Coca Cola HBC (-0,78%) και της Lamda (-1,07%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank, με 5.124.044 και 3.050.386 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 8,50 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 7,03 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 69 μετοχές, 48 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Ξυλεμπορία(π) +9,58% και Profile +3,24%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Λεβεντέρης(π) -29,62% και Yalco -9,88%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα στην Ευρώπη με τεχνικά ρίσκα

Η Jefferies βλέπει την Ελλάδα ως ισχυρό turnaround story, με τις τράπεζες να κυριαρχούν στον MSCI Greece και να στηρίζουν την άνοδο της αγοράς. Προειδοποιεί όμως ότι η αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά μπορεί να φέρει εκροές.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Κλυδωνισμούς στο Χρηματιστήριο προκαλεί η Metlen, στο -2,3% ο ΓΔ

Κύμα ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό προκάλεσε η ανακοίνωση-προειδοποίηση της Metlen για χαμηλότερο EBITDA το 2025. Απώλειες άνω του 13% για την μετοχή της Metlen και διάχυση των ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
MARKET MAKER

Η διόρθωση στο ΧΑ, το Αεροδρόμιο, ο Άρειος Πάγος και τα mezzanine

Η αγορά διόρθωσε μετά το μεγάλο ράλι με αφορμή την πίεση στις διεθνείς αγορές και την απόφασης Αρείου Πάγου, τα ερωτηματικά για τα mezzanine, το Αεροδρόμιο Αθηνών και οι κινήσεις της Centric στο Ελληνικό.