ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στατιστικά αγοράς μετοχών
Φωτο; Shutterstock

«Μαγική εικόνα» η συνεδρίαση του ΧΑ: Άνοδος του Δείκτη, πτώση των μετοχών

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη κατά 0,24%, αλλά στο ταμπλό οι πτωτικές μετοχές ξεπέρασαν με διαφορά τις ανοδικές (65 προς 32). Στυλοβάτες των βασικών δεικτών η Eurobank και η Coca Cola HBC. Θετικό κλίμα στην Ευρώπη.

Χωρίς μεγάλα βήματα, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε σήμερα την ανοδική του πορεία, έχοντας και πάλι τις τράπεζες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντως, η ελληνική αγορά υστέρησε εμφανώς έναντι των ευρωπαϊκών, καθώς ο Stoxx 600 κέρδιζε σήμερα πάνω από 0,80%, ανεβαίνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

Στη διάρκεια και της σημερινής συνεδρίασης απορροφήθηκαν αρκετές πιέσεις από ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ το θετικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη αποδίδεται κυρίως στην ισχυρή άνοδο της Eurobank και της Coca Cola HBC. Ευρύτερα στο ταμπλό, οι πτωτικές μετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις ανοδικές (65 έναντι 32).

Η αγορά δείχνει να «χωνεύει» τα υψηλότερα επίπεδα τιμών που έχει κατακτήσει με την άνοδο από την αρχή του έτους και σε επίπεδο Γενικού Δείκτη κρατά τις 1.500 μονάδες. Σήμερα, έκλεισε στις 1.506,83, με άνοδο 0,24%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 115 εκατ. ευρώ με 24 πακέτα αξίας 32,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή η «καθαρή» αξία των συναλλαγών ήταν αρκετά χαμηλότερη από τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες ξεχώρισαν και πάλι με άνοδο του κλαδικού δείκτη κατά 0,68%, ενώ η Eurobank ήταν πρώτη σε κέρδη στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση (1,79%), ακολουθούμενη από την Coca Cola HBC (1,68%). Μόνο τέσσερις ακόμη μετοχές του 25άρη (Τιτάν, Πειραιώς, Εθνική, Lamda) έκλεισαν με άνοδο.

Αντίθετα, τέσσερις τίτλοι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με σημαντικές απώλειες. Η Cenergy ήταν η μόνη που έχασε περισσότερο από 2%, ενώ πάνω από 1% ήταν οι απώλειες για ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Σαράντης και Aegean.

Στην Ευρώπη το κλίμα ήταν θετικό για μία ακόμη συνεδρίαση, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΕΚΤ που «δείχνουν» στην κατεύθυνση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και με τους κλάδους των ειδών πολυτελείας και κατασκευής μικροτσίπ να πρωταγωνιστούν. Με μικρές διακυμάνσεις η κίνηση των τριών βασικών δεικτών στη Wall, εν αναμονή των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και των αποτελεσμάτων μεγάλων τραπεζών.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα στην Ευρώπη με τεχνικά ρίσκα

Η Jefferies βλέπει την Ελλάδα ως ισχυρό turnaround story, με τις τράπεζες να κυριαρχούν στον MSCI Greece και να στηρίζουν την άνοδο της αγοράς. Προειδοποιεί όμως ότι η αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά μπορεί να φέρει εκροές.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Κλυδωνισμούς στο Χρηματιστήριο προκαλεί η Metlen, στο -2,3% ο ΓΔ

Κύμα ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό προκάλεσε η ανακοίνωση-προειδοποίηση της Metlen για χαμηλότερο EBITDA το 2025. Απώλειες άνω του 13% για την μετοχή της Metlen και διάχυση των ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
MARKET MAKER

Η διόρθωση στο ΧΑ, το Αεροδρόμιο, ο Άρειος Πάγος και τα mezzanine

Η αγορά διόρθωσε μετά το μεγάλο ράλι με αφορμή την πίεση στις διεθνείς αγορές και την απόφασης Αρείου Πάγου, τα ερωτηματικά για τα mezzanine, το Αεροδρόμιο Αθηνών και οι κινήσεις της Centric στο Ελληνικό.