ΓΔ: 2070.6 -1.47% Τζίρος: 37.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:41
Χρηματιστηριακά γραφήματα ανάλυσης
Φωτο: Shutterstock

Προσεκτικός βηματισμός για το Χρηματιστήριο, ευθυγράμμιση με Ευρώπη

Αυξημένος τζίρος, εκ νέου, για τη Metlen. Ξεχωρίζουν ανοδικά ElvalHalcor και ΔΕΗ. Ήπιες μεταβολές για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές. Σταθεροποιητικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Με αρκετά προσεκτικές τάσεις κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις τους, ενώ η αξία των συναλλαγών παραμένει σταθερά εξαρτώμενη από τις τραπεζικές μετοχές αλλά και αυτή της Metlen. 

Στην Ευρώπη οι τάσεις παραμένουν μεικτές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποτιμήσουν τις πρώτες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ και τον DAX να υποχωρεί 0,21%, ενώ ανοδική είναι η πορεία για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,36%.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετικό βηματισμό τη συνεδρίαση και στις 11:50 εμφανίζει άνοδο 0,17% στις 1.533,40 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 17,4 εκατ. ευρώ, ενώ 58 μετοχές ενισχύονται, έναντι 45 οι οποίες υποχωρούν. Ενίσχυση 0,23% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,08% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται στο +0,10%. 

Ξεχωρίζει η Eurobank μεταξύ των τραπεζικών μετοχών με άνοδο 0,86%, ενώ προχωρά και σε έξοδο στις αγορές με έκδοση νέου ομολόγου Tier 2. Πτώση 0,26% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,14%, την Πειραιώς να κινείται σταθεροποιητικά και την Optima Bank να κινείται 0,31% χαμηλότερα. Άνοδος 1,04% για την Attica Bank, ενώ η Τράπεζα Κύπρου εμφανίζει πτώση 0,79%. 

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση αυξημένου τζίρου, ο οποίος ξεπερνά τα 2,6 εκατ. ευρώ για τη μετοχή της Metlen η οποία ενισχύεται 0,71%. Ισχυρή άνοδος που ξεπερνά το 2% για την ElvalHalcor, ενώ στους κερδισμένους και η ΔΕΗ που κινείται 1,10% υψηλότερα. Άνοδος 0,48% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ έχει πτώση 0,27% και ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,56%. Στη μέση κεφαλαιοποίηση πτώση που ξεπερνά το -2% εμφανίζει η Noval, ενώ αντίθετα κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνει ο τίτλος του ΟΛΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο Τιτάν Καμαρίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Titan: Επαναγόρασε 6.506 ίδιες μετοχές έναντι 289.265,87 ευρώ

Η Titan SA αγόρασε 6.506 ίδιες μετοχές από 16 έως 20 Μαρτίου 2026 σε Euronext Βρυξελλών και ΧΑ, με συνολική δαπάνη 289.265,87 ευρώ. Μετά τις συναλλαγές κατέχει 4.007.921 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 5,12% των δικαιωμάτων ψήφου.
Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταξύ πυραύλων και δηλώσεων Τραμπ οι διεθνείς αγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται τα futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να παραμένουν νευρικούς λόγω των συγκεχυμένων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και των αντιφατικών σημάτων από ΗΠΑ και Ιράν.