ΓΔ: 2251.93 1.44% Τζίρος: 36.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:37
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

«Μαζεμένες» οι διαθέσεις στο Χρηματιστήριο με περιορισμένο τζίρο

Ράλι με κέρδη άνω του 4% για την Ελλάκτωρ. Μεικτές οι τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Καλύτερη η εικόνα για αρκετούς τίτλους στη μέση κεφαλαιοποίηση.

Παραμένει σε διαδικασία ιδιαίτερα επιλεκτικών επενδυτικών κινήσεων η εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να έχει αρκετά μικρό εύρος διακύμανσης, ενώ σε τροχιά υποχώρησης κινείται και η αξία των συναλλαγών. 

Σταθεροποιητικό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί μόλις 0,03%, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,47%. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με εύρος διακύμανσης λίγο κάτω από τις 12 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας στις 1.514,50 μονάδες (-0,42%) και το υψηλό στις 1.521,86 μονάδες (+0,07%), ενώ στις 13:59 βρίσκεται στο +0,04% και τις 1.521,36 μονάδες. Στα 37,4 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, ενώ 66 μετοχές ενισχύονται, έναντι 49 που υποχωρούν. Πτώση 0,06% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,52% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 0,10% υψηλότερα.

Μεταξύ των τραπεζών ξεχωρίζει η Alpha Bank με κέρδη 0,85%, ενώ η Eurobank υποχωρεί 0,47%, η Εθνική Τράπεζα έχει άνοδο 0,44%, η Πειραιώς κινείται 0,07% χαμηλότερα, ενώ στο -1,36% κινείται η Optima Bank. Πτώση 0,28% για την Attica Bank, ενώ η Τράπεζα Κύπρου υποχωρεί 0,40%. 

Εντυπωσιακά κέρδη που ξεπερνούν το +4% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 1% ενισχύεται η Lamda και στο +1% βρίσκεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στον αντίποδα απώλειες υψηλότερες στο -1% εμφανίζει η Titan. Σταθερή η μετοχή της Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,76%, τον ΟΠΑΠ να κινείται 0,90% χαμηλότερα και τη ΔΕΗ να παραμένει αμετάβλητη. 

Στη μέση κεφαλαιοποίηση την καλύτερη εικόνα με κέρδη υψηλότερα του 2% σημειώνουν οι μετοχές της ΑΒΑΞ, ενώ άνω του +1% κινούνται Πλαστικά Θράκης, AutoHellas και Fourlis. Αντίθετα πτώση υψηλότερη του -1% έχει η μετοχή της AustriaCard.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Allwyn στην Αθήνα
ΑΓΟΡΕΣ

Το... σφυροκόπημα στην Allwyn και τι θα φέρει αντιστροφή της πτωτικής τάσης

Η μετοχή άρχισε να παρουσιάζει μεταβλητότητα από τη μέρα ανακοίνωσης της συμφωνίας, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και μέχρι σήμερα η πίεση είναι αδιάκοπη με την τιμή να υποχωρεί από τα 19,04 κάτω από τα 12 ευρώ.