ΓΔ: 815.19 0.01% Τζίρος: 25.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:06:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Την εγγραφή του Χρηματιστηρίου στο μητρώο της ESMA ενέκρινε η Επ. Κεφαλαιαγοράς.

Εγκρίθηκε η αίτηση της Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών για την εγγραφή στο μητρώο της ESMA ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας «Ελληνικά Χρηματιστήρια -Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. (ATHEX)» για την εγγραφή στο μητρώο της ESMA ως διαχειριστή δεικτών αναφοράς για τους κάτωθι δείκτες αναφοράς (benchmarks):

- Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. (ΓΔ)

- FTSE/Χ.Α. Large Cap (FTSE)

- Ελληνικός Δείκτης Τιμών Εταιρικών Ομολόγων (HCBTRI)

- Ελληνικός Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων (HCBPI),

σύμφωνα με το άρθρο 34 του Κανονισμού 2016/1011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τους δείκτες αναφοράς και με βάση τον κατ΄ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1646/13.07.2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επικράτησαν οι πωλητές στο ΧΑ, πήραν κέρδη μετά την άνοδο

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε προς τις 830 μονάδες ενώ έχει καλύψει όλο το χαμένο έδαφος της περιόδου της πανδημίας και έδωσε αφορμές για ρευστοποίηση κερδών. Σε υψηλά επίπεδα οι συναλλαγές κοντά στα 80 εκατ. ευρώ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Περιορίζει τα κέρδη του το ΧΑ με τον τζίρο να παραμένει υψηλός

«Μάζεμα» των κερδών για τις τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς που συνεχίζει να υπεραποδίδει με κέρδη 4,7%, ενώ υπάρχουν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.