ΓΔ: 1726.52 1.73% Τζίρος: 193.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:08 DATA
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Η κατοχύρωση κερδών διατηρεί το αρνητικό πρόσημο για το Χρηματιστήριο

Σημαντικές πιέσεις άνω του -1% για τις μετοχές ΕΤΕ και Jumbo. Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τον τίτλο του ΟΤΕ. Παραμένει καλύτερη η εικόνα στα μεσαία.

Διατηρείται σε τροχιά ήπιας διόρθωσης η εγχώρια αγορά, μετά το χθεσινό ράλι, με στοχευμένες κινήσεις των επενδυτών στην προσπάθεια κάποιων εξ αυτώ να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη.

Αρκετά ήπιες οι μεταβολές και στην Ευρώπη, με τους βασικούς δείκτες να ακολουθούν διαφορετική πορεία, με τον Stoxx 600 να έχει οριακά κέρδη 0,08%, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,22%. Πτωτική η κίνηση για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να κινείται 0,21% χαμηλότερα.

Με εύρος διακύμανσης άνω των 16 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με το χαμηλό ημέρας στις 1.594,19 μονάδες (-0,42%), ενώ το υψηλό ήταν στις 1.601,95 μονάδες (+0,06%) και στις 14:16 βρίσκεται στο -0,26% και τις 1.596,95 μονάδες. Στα 52,3 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 53 μετοχές να ενισχύονται, έναντι 45 που υποχωρούν. Πτώση 0,44% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί καλύτερη πορεία και ενισχύεται 0,55%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται 1,05% χαμηλότερα.

Σημαντικές πιέσεις για τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Eurobank με απώλειες 1,72% και 0,79% αντίστοιχα. Αμετάβλητη η Alpha Bank, με την Πειραιώς να υποχωρεί 0,54%, ενώ η Optima Bank περιορίζει τα κέρδη της στο %. Στο +0,28% η Attica Bank.

Παραμένει υπό πίεση η μετοχή της Jumbo με απώλειες 1,66%, ενώ στο -1% κινείται η Sarantis. Θετική στροφή και κέρδη 0,16% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να εμφανίζει την καλύτερη εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και να ενισχύεται 1,63%. Πτώση 0,70% για τον ΟΠΑΠ, ενώ η ΔΕΗ αποδυναμώνεται 0,66%. Στη μέση κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ με κέρδη άνω του 1%, ενώ στον αντίποδα πτώση που ξεπερνά το -1% εμφανίζει η Τεχνική Ολυμπιακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πάρτι αγοραστών στο χρηματιστήριο και νέο ρεκόρ 14,6 ετών για τον Δείκτη

Δυναμική παρουσία των αγοραστών στη σημερινή συνεδρίαση σε τραπεζικές μετοχές και blue chips. Στις 1.726 μονάδες ο Δείκτης με άνοδο 1,73%. Ράλι 2,45% για τις τράπεζες, μεγάλη άνοδος για πολλούς τίτλους του 25άρη.
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή πτώση με μεγάλο τζίρο στο ΧΑ, στήριξη στον Δείκτη από ΟΠΑΠ - ΕΕΕ

Ελεγχόμενη η πτώση του Δείκτη, παρά τη γενική υποχώρηση στην Ευρώπη. ΟΠΑΠ και Coca Cola HBC μετρίασαν τις απώλειες. Μεγάλος τζίρος λόγω παραγώγων, πακέτου Πόλσον στην Alpha και rebalancing στους δείκτες FTSE Russell.