ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ακόμη πιο ψηλά ο Γενικός Δείκτης εν μέσω ευφορίας για τις τράπεζες

Τα αποτελέσματα και η αύξηση διανομών από την Τρ. Κύπρου επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία για τις τράπεζες. Άνοδος 1,10% για τον κλαδικό δείκτη. Σε υψηλό ημέρας το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, με κέρδη 0,67%.

Με άνοιγμα βηματισμού στο τελευταίο δίωρο, κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και αισθητή αύξηση της αξίας των συναλλαγών σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία, έχοντας σταθερή στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο, ενόψει των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία για την πορεία του τραπεζικού κλάδου, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα στην αγορά ήταν η αναβάθμιση της πολιτικής διανομής, με αύξηση του ποσοστού διανομής σε 50-70%.

Οι αγορές στην Ευρώπη και την Αμερική έκαναν σήμερα παύση, με πολύ μικρές διακυμάνσεις των δεικτών, με τους επενδυτές να προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου συνομιλιών ΗΠΑ - Ρωσίας με αποκλεισμό από τις διαδικασίες του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε και σήμερα σε υψηλό ημέρας, στις 1.625,4 μονάδες, με άνοδο 0,64% και βρίσκεται σε πολυετή υψηλά (από το 2015). Ο τζίρος αυξήθηκε στα 145 εκατ. ευρώ, με 26 πακέτα αξίας 19,7 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε, με άνοδο 1,10% και τη μετοχή της Optima να κερδίζει περισσότερο από 2%, ενώ Eurobank και Εθνική κέρδισαν 1,63% και 1,15%, αντίστοιχα.

Στη μεγάλη κφαλαιοποίηση, πολύ κοντά στην Optima βρέθηκε ο ΟΤΕ, με κέρδη 2,15% μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, ενώ 2,13% κέρδισε η Aegean. Πάνω από 1% η άνοδος για Coca Cola HBC, ΔΑΑ και  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Μόνο οι Titan και Jumbo έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα στην Ευρώπη με τεχνικά ρίσκα

Η Jefferies βλέπει την Ελλάδα ως ισχυρό turnaround story, με τις τράπεζες να κυριαρχούν στον MSCI Greece και να στηρίζουν την άνοδο της αγοράς. Προειδοποιεί όμως ότι η αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά μπορεί να φέρει εκροές.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Κλυδωνισμούς στο Χρηματιστήριο προκαλεί η Metlen, στο -2,3% ο ΓΔ

Κύμα ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό προκάλεσε η ανακοίνωση-προειδοποίηση της Metlen για χαμηλότερο EBITDA το 2025. Απώλειες άνω του 13% για την μετοχή της Metlen και διάχυση των ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
MARKET MAKER

Η διόρθωση στο ΧΑ, το Αεροδρόμιο, ο Άρειος Πάγος και τα mezzanine

Η αγορά διόρθωσε μετά το μεγάλο ράλι με αφορμή την πίεση στις διεθνείς αγορές και την απόφασης Αρείου Πάγου, τα ερωτηματικά για τα mezzanine, το Αεροδρόμιο Αθηνών και οι κινήσεις της Centric στο Ελληνικό.