Φωτο: Shutterstock

Ξεπούλημα και σήμερα στην Wall Street, «μπλόκο» στο πακέτο των 2 τρισ. δολ.

Νέα «βουτιά» στην Νέα Υόρκη μετά και την απογοήτευση από την αρχική απόρριψη του πακέτου για τη στήριξη της οικονομίας από την επιτροπή της Γερουσίας. Μεγάλη πτώση και στην Ευρώπη.

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στη Wall Street η αποτυχία στην διαδικασία έγκρισης του πακέτου στήριξης της οικονομίας με δαπάνες 2 τρισ δολαρίων, μετά την απόρριψη του από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επιδεινώνοντας το ήδη βαρύ κλίμα στην αγορά, που έδειξε να μην επηρεάζεται ούτε από το πρωτοφανές πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed.

Στις 21.27, ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 3,73% στις 18.458 μονάδες , με τον S&P 500 να καταγράφει πτώση 3,60% στις 2.222 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 1,21% στις 6.794 μονάδες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, οι αγορές περιόρισαν τις απώλειες τους καθώς υπήρχαν αναφορές πως οι γερουσιαστές πραγματοποιούσαν πρόοδο στην προώθηση του νόμου που περιελάμβανε μια ευρεία γκάμα μέτρων που θα στήριζαν την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου και επιταγές στους Αμερικανούς και υποστήριξη των μικρών καθώς και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι ένα χτύπημα στις ελπίδες των επενδυτών πως η οικονομία θα μπορούσε να λάβει ένα μεγαλύτερο πακέτο σωτηρίας συντομότερα, με τον γερουσιαστή Μιτς ΜακΚονελ να αναφέρει πως οι καθυστερήσεις στη διαδικασία μπορεί να μεταφέρουν την ψηφοφορία για το πακέτο στήριξης την Παρασκευή.

Στην Ευρώπη το κλίμα είναι ακόμα δυσκολότερο, καθώς προβλέπεται βαριά ύφεση, ενώ διαψεύδονται οι προσδοκίες για μεγάλες και τολμηρές αποφάσεις αύριο από τους υπουργούς Οικονομικών. Το Βερολίνο μπλοκάρει τις προτάσεις για ευρωομόλογο, θέλει διάσωση μόνο της Ιταλίας από τον ESM με «χαλαρό» μνημόνιο.

Η  πτώση ήταν σημαντική με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να κλείνει με απώλειες 4,31% στις 280,42 μονάδες και ο Eurostoxx 50 σημείωσε απώλειες 2,47% στις 2.485 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες 2,10% στις 8.741 μονάδες, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει στις 4.993 μονάδες με πτώση 3,79% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 3,32% στις 3.914 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη έκλεισε με απώλειες 3,31% στις 6.230 μονάδες με τον MIB στο Μιλάνο να κλείνει στις 15.559 με πτώση 1,09%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ανεργία και αβεβαιότητα για το πετρέλαιο ρίχνουν την Wall Street

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και για το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη επιβεβαιώνουν τους φόβους για μεγάλη ύφεση, ενώ διατηρείται η αβεβαιότητα για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις σε Ευρώπη και αμερικανικά futures 

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού στο δραματικό επίπεδο του ενός εκατ. βαρύνει το, ούτως ή άλλως, αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, με την προσοχή, εκ νέου, να στρέφεται στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. 
ΑΓΟΡΕΣ

Χάνονται τα κέρδη στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει συμφωνία για το πετρέλαιο

Εξανεμίζονται πριν το κλείσιμο τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών μετά τη διπλή διάψευση των δηλώσεων Τραμπ για επικείμενη συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας. Διατηρεί σημαντικά κέρδη πάντως το πετρέλαιο.