Φωτο: ΑΠΕ

Ισχυρή ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο, στο +5,74% ο Γενικός Δείκτης

Με κέρδη που προσεγγίζει το +10% ο δείκτης των τραπεζών καλύπτει μέρος των απωλειών των προηγουμένων ημερών. Κέρδη άνω του 10% για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Με άλμα +5,74% ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την εγχώρια αγορά να ακολουθεί το θετικό διεθνές κλίμα. Ο δείκτης των τραπεζών που τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις σημειώνει άνοδο κοντά στο +10% ενώ με κέρδη +6,03% διαπραγματεύονται ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και +4,32% ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 542,64 μονάδες. Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται σε ποσοστό +11,32%, η Eurobank με +11,11%, η ΔΕΗ με +11,47%, η Εθνική με +8,47%, η Τράπεζα Πειραιώς +7,4%, ΟΤΕ με +4,47%, ΟΠΑΠ με +4,92%, Μυτιληναίος +6,8%, Μότορ Όιλ +4,68% ενώ άνοδο +7,55% σημειώνει η Jumbo. 

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη και την Αμερική επικρατούν έντονα ανοδικές τάσεις. Τα futures του S&P 500 και του NASDAQ ενισχύονται σε ποσοστό +4,9% ενώ κέρδη άνω του 5% σημειώνει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Στο +3,75% βρίσκεται και το Λονδίνο παρά την επιβολή lockdown από την κυβέρνηση Τζόνσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στάθηκε όρθιο το Χρηματιστήριο παρά τη «βουτιά» στην Ευρώπη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο +0,22% παρά την ισχυρή άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Βαρίδι η μετοχή της Coca Cola HBC ενώ ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν και σε άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.
ΑΓΟΡΕΣ

Θετική στροφή για το Χρηματιστήριο, κέρδη για τράπεζες

Η εξαιρετικά θετική απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, οδηγεί το ελληνικό χρηματιστήριο σε ανοδική πορεία, παρά την απογοήτευση που προκάλεσε η αδυναμία του Eurogroup για συμφωνία σε λήψη γενναίων μέτρων στην ευρωζώνη.