Φώτο: Shutterstock

Σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο, στο +11% ο τραπεζικός δείκτης

Ανακάμπτει μετά το συνεχές sell off το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ράλι για τις τραπεζικές μετοχές και αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Σταθερά σε απόλυτο συγχρονισμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές βρίσκεται το και το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενο έντονα ανοδικά, με ράλι για τις τραπεζικές μετοχές και τους επενδυτές να εμφανίζονται, προς το παρόν, ανακουφισμένοι από τη σειρά μέτρων στήριξης τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 6,4%, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται 6,65% υψηλότερα και την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 31,99 εκατ. ευρώ. Εκ των 117 μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές, 84 κινούνται με κέρδη, 19 υποχωρούν και 14 παραμένουν αμετάβλητες.

Εντυπωσιακή η πορεία για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ενισχύεται 11,40%, μετά και από εκθέσεις ξένων οίκων οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη μελλοντική πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Την ίδια ώρα οι ειδήσεις για μείωση του αριθμού των θανάτων στην Ιταλία, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, μοιάζει να καθησυχάζει τους επενδυτές ότι τελικά η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να αρχίζει να υποχωρεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο ταμπλό του ΧΑ η Eurobank, η Alpha Bank και η ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 15%, με την Εθνική και τη Βιοχάλκο να είναι στο +9,4% και +10,4% αντίστοιχα. Άνω του 7% είναι η άνοδος σε Titan, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς, ενώ άνω του 6% σε Μυτιληναίο, Φουρλή, Λάμδα, Σαράντης και ΕΧΑΕ. Η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ ξεπερνά το 5%, και σε ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια το 4%. Κέρδη 3,95% σημειώνει ο ΟΤΕ και 3,75% η Aegean.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη 1,90% και πάνω από τις 540 μονάδες ξεκίνησε ο ΓΔ

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω περιορισμένης θετικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών που βρίσκουν στήριγμα στο «άλμα» των τιμών του πετρελαίου.
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλη «βουτιά» με πολύ χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

Με τις τράπεζες να υποχωρούν -10% και τον ισχυρό κλοιό πιέσεων που δημιουργήθηκε από την καθοδική πορεία των διεθνών αγορών και τις πληροφορίες για αναβολή στις πληρωμές μερισμάτων, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κάτω από τις 540 μονάδες.