Φώτο: Shutterstock

Ανοδικό ξέσπασμα σε Ευρώπη – ΗΠΑ, με κέρδη άνω του +8% τα χρηματιστήρια

Στην Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1.500 μονάδες και βρίσκεται στις 20.093 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά +8,08%, ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 7% ενώ με κέρδη +6,12% διαπραγματεύεται ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ.

Διευρύνονται τα κέρδη των μετοχών στις διεθνείς αγορές σε ένα ράλι ανακούφισης που έρχεται μετά από την άνευ προηγουμένου βύθιση που προκάλεσε ο πανικός της πανδημίας.

Στην Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1.500 μονάδες και βρίσκεται στις 20.093 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά +8,08%, ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό +7% ενώ με κέρδη +6,12% διαπραγματεύεται ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ.

Ώθηση στην αμερικανική αγορά δίνουν και οι δηλώσεις της Νάνσυ Πελόζι ότι το Κογκρέσο βρίσκεται πολύ κοντά στο να εγκρίνει το «πακέτο στήριξης» ύψους 2 δισ. δολαρίων που έχει καταθέσει η αμερικανική κυβέρνηση και το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με αρκετές αντιρρήσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι η Fed πέραν του νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε -το ύψος και ο χρόνος διάρκειας του οποίου θα είναι απεριόριστα-  έχει προβεί σε μία σειρά συμφωνιών swaps με τις ανά την υφήλιο κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να πάψει να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία των αγορών με δολάρια.

Ανοδικό ξέσπασμα σημειώνεται και στην Ευρώπη. Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται σε ποσοστό +8,8%, στη Γαλλία ο CAC σημειώνει άνοδο +6,32%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 6,5% ενώ κατά 6,17% ενισχύεται ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, το βασικό θέμα της οποίας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα στηριχθεί η Ιταλία, αν και όπως όλα δείχνουν για μία ακόμη φορά η Γερμανία δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει ένα γενναίο βήμα πίσω, καθώς συναινεί, μεν, στην ένταξη της Ιταλίας σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης αλλά με την προϋπόθεση θα υπάρξει ήπιο μνημόνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Η αισιοδοξία για τον κορονοϊό στέλνει σε υψηλά επίπεδα την Wall Street

Οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας διατηρούν το ράλι ανόδου στη Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με την Ευρώπη να περιορίζει στο τέλος τα κέρδη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις του Eurogroup.
ΑΓΟΡΕΣ

Ελπίδες ότι «σβήνει» η επιδημία στέλνουν στα ύψη την Wall Street

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια οδηγεί σε ανοδικό ράλι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Wall Street με τους δείκτες να έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 7%.