Φωτο: Shutterstock

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η Wall Street, διψήφιο ποσοστό ανόδου του Dow Jones

Ο Τραμπ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με στελέχη εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, με τον Dow Jones να πραγματοποιεί άλμα πάνω από 10%, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως θα επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα μέχρι το Πάσχα.

Η Wall Street συνεχίζει να φλερτάρει με τα υψηλά επίπεδα καθώς οι επενδυτές δείχνουν πως πείθονται από τις αναφορές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα θα έχει επιστρέψει μέχρι το Πάσχα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε με διαχειριστές fund της Wall Street για τα πιθανά μέτρα που μπορεί να λάβει η Fed για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές και τους επικεφαλής των επενδυτικών fund για τον αντίκτυπο του κορονοϊού στην οικονομία και τις αγορές όπως ανέφερε το CNBC. Ο πρόεδρος συζήτησε επίσης τα επιπλέον μέτρα που θα μπορούσε να εφαρμόσει η Fed για να υποστηρίξει τις βιομηχανίες που βρίσκονται υπό πίεση καθώς πολλές Πολιτείες μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι εξελίξεις αυτές ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τον Dow Jones να πραγματοποιεί άλμα 10,76% στις 20.592 μονάδες , με τον S&P500 να ενισχύεται κατά 9,11% στις 2.439 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει κέρδη 7,68% στις 7.387 μονάδες.

Καθώς οι φόβοι για ύφεση εντείνονται, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πρόοδο στο Καπιτώλιο καθώς οι γερουσιαστές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα σήμερα για το πακέτο διάσωσης από τον κορονοϊό που περιλαμβάνει μέτρα για να υποστηριχθεί η οικονομία όπως φοροαπαλλαγές, χρηματοδότηση και διάσωση των μεγάλων εταιρειών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ ανέφερε πως οι συζητήσεις για το πακέτο «είναι δυο κατεύθυνσεων» και πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο θα εξασφαλίζει πλήρη μισθό για τους εργαζόμενους για τέσσερις μήνες που βρέθηκαν άνεργοι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν ενάντια στην εξάπλωση του ιού.

Οι ενεργειακές μετοχές που έχουν δεχθεί από το ισχυρότερο πλήγμα κατά την διάρκεια της πανδημίας, οδηγούν μέχρι στιγμής το ανοδικό ράλι της Wall Street καθώς υπήρξε άνοδος στις τιμές πετρελαίου.

Ο βιομηχανικός κλάδος έχει προσφέρει επίσης σημαντική ώθηση στην σημερινή ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με την μετοχή της Boeing να πραγματοποιεί άλμα 17% καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως θα λάβει μεγάλο πακέτο διάσωσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων ενισχύθηκε επίσης από τα σχόλια του διευθ. συμβούλου της Ντέιβιντ Καλχούν που δήλωσε οτι περιμένει τα 737 MAX που είναι καθηλωμένα στο έδαφος μετά τα συνεχόμενα αεροπορικά δυστυχήματα να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων Αρχών και να αρχίσουν να πετούν και πάλι στις αρχές του καλοκαιριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επαναφορά πιέσεων στη Wall Street, μικρότερα κέρδη στην Ευρώπη

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εύθραυστο περιβάλλον στις διεθνείς αγορές με τις αμερικανικές μετοχές μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου να βρίσκονται σε πτώση. Περιορίστηκαν τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών μετά τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη πάνω από 3% στην Wall Street που προεξοφλεί νέο πακέτο στήριξης

Με σημαντική άνοδο άρχισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς η αγορά περιμένει άλλο ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας. Αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές υγείας, τεχνολογίας αλλά και ενέργειας.