ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Δεύτερη ημέρα ανόδου για το Χρηματιστήριο, άνω των 600 μονάδων ο Γεν. Δεικτης

Ισχυρά ανοδική κίνηση για το ελληνικό χρηματιστήριο, με σχεδόν το σύνολο των κλαδικών δεικτών να εμφανίζει κέρδη και τις τραπεζικές μετοχές να υπέρ-αποδίδουν.

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 600 μονάδων και τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές αυξήσεις των τοποθετήσεών τους. 

Η Λεωφόρος Αθηνών ακολουθεί το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία, επίσης, κινούνται ισχυρά ανοδικά, δεχόμενα στήριξη από ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει μείωση του ρυθμού αύξησης τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων από τον κορονοϊό. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 3,6%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 22,9 εκατ. ευρώ, ενώ εκ των 103 μετοχών που «κινούνται» οι 80 σημειώνουν κέρδη, 10 κινούνται πτωτικά ενώ 13 παραμένουν αμετάβλητες. Στο +4,3% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 7,1% υψηλότερα κινείται ο τραπεζικός δείκτης. 

Καθίσταται σαφές ότι το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας έχει επηρεάσει τις επενδυτικές διαθέσεις αλλά η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων στήριξης και η δήλωση του υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα ότι μπορεί η  Ελλάδα να «βγει» εκ νέου στις αγορές, φαίνεται ότι προσφέρουν το κατάλληλο «συστατικό» ώστε το ελληνικό χρηματιστήριο να διατηρήσει τη θετική του πορεία, μετά από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρών πιέσεων. 

Σημαντικό μερίδιο της προσοχής στρέφεται και στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αν και οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ Βορρά-Νότου, τουλάχιστον αναφορικά με το κορονό-ομόλογο είναι σχεδόν μηδαμινές.

Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο ταμπλό του ΧΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 6%, με την Eurobank και τη Motor Oil να είναι στο +5,2%. Άνω του 4% είναι η άνοδος σε Σαράντης, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ άνω του 3% σε Φουρλής, Coca Cola, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Η άνοδος σε Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ ξεπερνά το 2%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Titan, Aegean και ΕΧΑΕ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα στις αγορές, στο επίκεντρο τα ομόλογα

Η άνοδος των ασιατικών αγορών και τα θετικά futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργούν περιθώριο για καλύτερο ξεκίνημα, ενώ οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν βασικός παράγοντας πίεσης.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.