ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φώτο: Shutterstock

Συνέχισαν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα μεγαλύτερα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της αισιοδοξίας στους επενδυτές. Μεγάλη άνοδος στο Λονδίνο, 1,02%.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφού και σήμερα το κλίμα που επικράτησε στις συνεδριάσεις δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μεγάλη άνοδος στο Λονδίνο, +1,02% μετά και τις δηλώσεις Μέρκελ ότι δεν ανησυχεί για τη πορεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση («κλείσιμο») των δεικτών δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά και την ποσοστιαία μεταβολή ως προς το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο.

Λονδίνο FTSE 100 7.426,21 +75,13 +1,02%

Παρίσι CAC 40 5.640,58 +20,01 +0,36%

Ζυρίχη SMI 10.037,81 +27,10 +0,27%

Φραγκφούρτη DAX30 12.380,94 +92,40 +0,75%

Φραγκφούρτη EuroStoxx50 3.545,88 +13,70 +0,39%.

Επίσης, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB "κέρδισε" 0,32% και ο ισπανικός IBEX 35 0,60%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομάδα μειωμένου τζίρου και αναμονής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να «κλείνει» στις 870,35 μονάδες, έναντι 876,17 της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 0,66%.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα στο ΧΑ με ώθηση από MSCI και διεθνές κλίμα, στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ισχυρή άνοδο 3,45% καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.136,75 μονάδες, και τις τράπεζες στο προσκήνιο υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Ώθηση από την αναβάθμιση της MSCI και το θετικό διεθνές κλίμα.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ΧΑ που ενισχύεται κατά 1,82% στις 2.043,41 μονάδες υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.