Φώτο: Pixabay

Οι ανησυχίες για το εμπόριο «φρέναραν» τη Wall Street

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Wall Street αφού το δημοσίευμα του Bloomberg ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει νέες κινήσεις εναντίον της Κίνας προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές.

Με πτώση ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αφού επανήλθε η ανησυχία στους επενδυτές για τις εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο υποστήριζε ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να επιβάλλει νέους περιορισμούς στις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ δεν «ήχησε» καλά στη Wall Street.

Έτσι, o Dow Jones υποχώρησε 0,26% ή 70 μονάδες στις 26.820, ο S&P σημείωσε πτώση 0,53% στις 2,961 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,13% στις 7.939 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+1,2%) και Exxon Mobil (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Microsoft (-1,4%) και Chevron (-1,3%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 56,11 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,6% στα 1.506 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, αργό και χρυσός έχασαν 3,7% και 0,6% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0943 δολ. από 1,0922 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,68%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ «έβαψε κόκκινη» τη Wall Street

Οι δηλώσεις του Τραμπ για τη Κίνα αλλά και η πιθανή παραπομπή του σε δίκη από τους Δημοκρατικούς επηρέασαν τη Wall Street η οποία έκλεισε με αρνητικό πρόσημο. Μεγάλες απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη (-1,5%). Συνεχίστηκε για έβδομη μέρα η πτώση της απόδοση του 10ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ.