Φωτο: Shutterstock

«Αντέχουν» Ευρώπη και futures Wall Street τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

Η νέα ισχυρή αύξηση των αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ επηρεάζει αρκετά τις διαθέσεις στις διεθνείς αγορές, οι οποίες, όμως, διατηρούν το θετικό τους πρόσημο.

Παραμένουν σε θετικό έδαφος τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, παρά τα νέα δυσμενή στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Βάσει της επίσημης ανακοίνωση για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11/4, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,2 εκατ., υψηλότερα από τα πέντε εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανέργων από τις αρχές Μαρτίου να φθάνει στα 22 εκατ. 

Πρόκειται για στοιχεία που δεν έχουν εμφανιστεί σχεδόν ποτέ ξανά στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα αντίστοιχα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η ανεργία στη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου θα ξεπεράσει το 15%.

Η προσοχή, άλλωστε, των επενδυτών παραμένει προσηλωμένη και στις ειδήσεις που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, με ορισμένες χώρες να προχωρούν, ήδη, σε έστω και πολύ προσεκτική άρση ορισμένων από τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί.

Παρά, όμως, αυτή την είδηση, οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν σε θετική πορεία με τον Euro Stoxx 600 να ενισχύεται 1,06%, τον DAX 30 να κινείται 1,15% υψηλότερα, ενώ κέρδη της τάξης του 0,61% εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100.

Διατηρείται το θετικό πρόσημο και στα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν κέρδη μεταξύ 0,5% και 1,1%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ