Φώτο: Pixabay

Ανοδική αντίδραση σε Ευρώπη, αμερικανικά futures

Σε θετική πορεία κινούνται τόσο οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, παρά το συνεχιζόμενη σφυροκόπημα στο πετρέλαιο.

Με θετικά πρόσημα, μετά από αρκετές συνεδριάσεις έντονων πιέσεων, κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο τόσο της αγοράς μαύρου χρυσού όσο και της «επόμενης ημέρας» για την παγκόσμια οικονομία. 

Παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις για το πετρέλαιο παραμένουν αμείωτες, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για το Brent να υποχωρεί σχεδόν 13% και να χάνει και το ψυχολογικό φράγμα των 17 δολαρίων, ενώ το αμερικανικό αργό αποδυναμώνεται 5% στα 10,99 δολάρια, είναι σαφής η διάθεση των επενδυτών να προχωρήσουν σε προσεκτικές αγορές μετοχών, αρκετές εκ των οποίων έχουν άλλωστε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αποτελώντας αγοραστικές ευκαιρίες. 

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση του lockdown τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες, καθώς το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας οδηγεί σε επιθετική ύφεση αρκετές οικονομίες, καθιστώντας την «επόμενη ημέρα» αρκετά δύσκολη στη διαχείρισή της. 

Κέρδη 0,87% σημειώνει ο δείκτης Euro Stoxx 600, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,01% και τον FTSE 100 να κινείται 1,02% υψηλότερα.

Ανάλογη η εικόνα και για τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν κέρδη από 0,7% έως και 0,9%.

Ανοδική κίνηση, με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei, για τις ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0,6%, ενώ ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Αυστραλίας, S&P/ASX εμφάνισε οριακή άνοδο 0,03%. Αντίθετα πτώση 0,75% σημείωσε ο Nikkei.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ