Φωτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις σε Ευρώπη, αμερικανικά futures

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται τόσο στη νέα «βουτιά» του πετρελαίου όσο και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να εξετάζουν τις ανακοινώσει για σταδιακή άρση του lockdown σε αρκετές χώρες, την ίδια ώρα που το πετρέλαιο συνεχίζει να βουλιάζει. 

Παράλληλα συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου, με αρκετούς ομίλους να έχουν κατορθώσει να ξεφύγουν από τη λαίλαπα της πανδημίας, αλλά να προειδοποιούν ότι τόσο στο β’ τρίμηνο όσο και για το σύνολο του 2020 τα οικονομικά τους μεγέθη θα είναι πολύ χαμηλότερα απ’ αυτά που υπολόγιζαν στις αρχές του τρέχοντος έτους, σαφώς εξαιτίας του κορονοϊού.

Σταθερά σε κλοιό επιθετικών ρευστοποιήσεων παραμένει η αγορά πετρελαίου, με τους αποθηκευτικούς χώρους πλέον σε όλη την υφήλιο και όχι μόνο στις ΗΠΑ να φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού και τη ζήτηση να παραμένει σταθερά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Άμεσο αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό (WTI) να υποχωρεί και σήμερα σχεδόν 17% στα 10,68 δολάρια, ενώ το Brent κινείται 3,8% χαμηλότερα στα 22,20 δολάρια. 

Κέρδη μόλις 0,15% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX 30 να υποχωρεί 0,01% και τον βρετανικό FTSE 100 να παραμένει πρακτικά αμετάβλητος. 

Οριακές οι διακυμάνσεις και στα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να βρίσκονται κοντά στο -0,1%. 

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 0,06% και τον κινεζικό Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 0,19%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ