Φώτο: Shutterstock

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Έχασαν μέρος των κερδών που κατέγραφαν νωρίτερα στην ημέρα Dow Jones και S&P 500, συνεχίζει αρνητικά ο Nasdaq. Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι πιέσεις που ασκούνται σε μετοχές υγείας και τεχνολογίας οδηγούν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε απώλεια των κερδών που κατέγραφε νωρίτερα.

Με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη τη προσοχή στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Google, που πρόκειται να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης υποχωρεί κατά -1,9%, ενώ το Facebook που θα κάνει γνωστά τα αποτελέσματα τριμήνου αύριο, βλέπει τη μετοχή του να διολισθαίνει κατά -1,4%,

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της Αmazon και της Apple κατά -2,7% και -0,8% αντίστοιχα. Και οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν την Πέμπτη τα αποτελέσματά τους. Ακόμα, η φαρμακοβιομηχανία Merck  υποχωρεί κατά 3% 

Λίγο μετά τις 21:40 ώρα Ελλάδας ο Dow Jones καταγράφει κέρδη +0,42% στις 24.236 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά -0,56% στις 8.680 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο +0,19% στις 2.883 μονάδες.

Η προσοχή των Αμερικανών επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed, η οποία, όπως έκανε γνωστό, σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εκδίδουν πολιτείες και πόλεις της χώρας. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, αύριο Τετάρτη, ο Τζερόμ Πάουελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαρτίου η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν ενώ πραγματοποίησε αύξηση κατά 2 τρισ. δολαρίων στον ισολογισμό της μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Συνέχισαν κερδοφόρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων μέτρων στήριξης.

Ακόμα, στο θετικό κλίμα συμβάλλει η σταδιακή επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά +1,27%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη +1,91%. Στη Γαλλία, ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,43%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο +1,71%.

Ανοδικά κινήθηκε ακόμα ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατά +1,55% και ο ελβετικός SMI κατά +1,41%. Τέλος, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά +1,73%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ