Φώτο: Shutterstock

Με «τσουχτερό» επιτόκιο 0,36% η έκδοση 6μηνων εντόκων του Δημοσίου

Το Δημόσιο άντλησε με τη νέα έκδοση 6μηνων εντόκων το ποσό των 1,66 δισ. ευρώ και το επιτόκιο αυξήθηκε από το μηδενικό της προηγούμενης δημοπρασίας στο 0,36%, ενώ η υπερκάλυψη της έκδοσης αυξήθηκε σε 1,67 φορές.

Πέρασε και στο κόστος δανεισμού σε βραχυχρόνια βάση η σημαντική αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα του Δημοσίου καθώς στη σημερινή έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ το επιτόκιο δανεισμού αυξήθηκε στο 0,36% ενώ στην αμέσως προηγούμενη ήταν μηδενικό

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ΟΔΔΗΧ άντλησε μεγάλο ποσό (1,3 δισ. ευρώ) καθώς το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθεια για να αυξήσει την διαθέσιμη ρευστότητα εν' όψει της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) το ύψος των προσφορών ανήλθε στα 1,666 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 1,67 φορές το δημοπρατούμενο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων έξι μηνών,το επιτόκιο κινήθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό καθώς είχε πέσει στο μηδέν ενώ ήταν ήδη αρνητικό για τους τίτλους τρίμηνης διάρκειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μηδένισε το... κοντέρ επιτοκίου στα έντοκα 6μηνης διάρκειας

Το Δημόσιο άντλησε με τη νέα έκδοση 6μηνων εντόκων το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο υποχώρησε από το 0,1% της προηγούμενης δημοπρασίας στο μηδέν, ενώ η υπερκάλυψη της έκδοσης αυξήθηκε σε 2,88 φορές.
ΑΓΟΡΕΣ

«Ποδαρικό με το δεξί» στα ομόλογα έκανε η καινούρια χρονιά

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,6% από 0,66% που είχε κλείσει στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, έναντι -0,60 του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,20%.
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα ομόλογα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ

Τα νέο κύμα ανόδου των τιμών που πυροδοτήθηκε από την ΕΚΤ οδήγησε στην εγχώρια αγορά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 0,65% από 0,69% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 0,027% από 0,032% και του 15ετούς στο 0,885% από 0,886%.