Φώτο: Shutterstock

Το νέο φάρμακο δίνει ώθηση σε Ευρώπη, αμερικανικά futures 

Το νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού συνεχίζει να προσφέρει ελπίδες στους επενδυτές και στήριξη στις αγορές, ενώ η ΕΚΤ επιστρέφει στο προσκήνιο με τη σημερινή της συνεδρίαση.

Οι ελπίδες για το νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού σε συνδυασμό με αυτές για τυχόν νέα παρέμβαση της ΕΚΤ οδηγεί σε κέρδη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ετοιμάζονται να κλείσουν έναν αρκετά… σκληρό Απρίλιο. 

Το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη είχε «σαφή» επίδραση στη θεραπεία του νέου κορονοϊού, σε μια κλινική μελέτη, όπως διαβεβαίωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ρεμδεσιβίρη είχε σαφές, σημαντικό και θετικό αποτέλεσμα στη μείωση του χρόνου αποθεραπείας των ασθενών», και αυτό αποδεικνύει ότι «ένα φάρμακο μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό», εκτίμησε ο Φάουτσι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε συνεργασία της φαρμακοβιομηχανίας Gilead Sciences με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, ενώ η FDA ενδέχεται να εγκρίνει τη ρεμδεσιβίρη ως φάρμακο για τον νέο κορονοϊό.

Την ίδια ώρα η προσοχή στρέφεται εκ νέου στην ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει σήμερα, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι πιθανώς δεν θα ανακοινώσει κάποιο νέο πρόγραμμα, αλλά σαφώς θα τονίσει ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στη συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ και στα μηνύματα που θα θελήσει να στείλει στους ηγέτες της ΕΕ για την ομολογουμένως αργή ανταπόκρισή τους.

Κέρδη 0,38% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται 0,18%, ενώ πτώση της τάξης του 0,3% σημειώνει ο βρετανικός FTSE 100.

Ανοδική πορεία για τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικού δείκτες να ενισχύονται μεταξύ 0,1% και 0,4%. 

Ράλι για τις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να εμφανίζει κέρδη 2,4%, ενώ 1,3% υψηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ