Φωτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις σε Ευρώπη, ανοδικά τα αμερικανικά futures

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων και των αποφάσεων της ΕΚΤ.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δέχονται… καταιγισμό ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου, ενώ βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο α’ τρίμηνο αλλά και των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ. 

Παράγοντας στήριξης εξακολουθεί να αποτελεί το νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού, ενώ ο Απρίλιος αποδεικνύεται ένας αρκετά θετικός μήνας, με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά και τη Wall Street να έχουν σημειώσει ισχυρή άνοδο. 

Υπενθυμίζεται ότι το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη είχε «σαφή» επίδραση στη θεραπεία του νέου κορονοϊού, σε μια κλινική μελέτη, όπως διαβεβαίωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ρεμδεσιβίρη είχε σαφές, σημαντικό και θετικό αποτέλεσμα στη μείωση του χρόνου αποθεραπείας των ασθενών», και αυτό αποδεικνύει ότι «ένα φάρμακο μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό», εκτίμησε ο Φάουτσι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο. Η κλινική δοκιμή έγινε σε συνεργασία της φαρμακοβιομηχανίας Gilead Sciences με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, ενώ η FDA ενδέχεται να εγκρίνει τη ρεμδεσιβίρη ως φάρμακο για τον νέο κορονοϊό.

Την ίδια ώρα η προσοχή στρέφεται εκ νέου στην ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει σήμερα, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι πιθανώς δεν θα ανακοινώσει κάποιο νέο πρόγραμμα, αλλά σαφώς θα τονίσει ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στη συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ και στα μηνύματα που θα θελήσει να στείλει στους ηγέτες της ΕΕ για την ομολογουμένως αργή ανταπόκρισή τους.

Πτώση 0,02% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX 30 να υποχωρεί 0,06%, ενώ 0,34% χαμηλότερα κινείται ο βρετανικός FTSE 100.

Ανοδική πορεία για τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικού δείκτες να ενισχύονται μεταξύ 0,1% και 0,4%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ