ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Απέφυγε τελικά την πτώση η Wall Street, σε υψηλό 3 εβδομάδων το πετρέλαιο

Παρά τους φόβους για την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας και τις απειλές Τραμπ, η Wall Street κατάφερε να κλείσει με μικρή άνοδο, με το ράλι του πετρελαίου να δίνει αισιοδοξία στους επενδυτές.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, ενώ πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο «κόκκινο», καθώς επικρατεί γενικευμένη ανησυχία των επενδυτών για τη συνεχή ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ανέκαμψε το πετρέλαιο κλείνοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο των 20 δολ. το βαρέλι. 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,11% στις 23.749 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,48%  στις 2.844 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε ανοδικά κατά 1,23% στις 8.710 μονάδες.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων και πάνω από τα 20 δολ. το βαρέλι έκλεισε το αργό. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 3,1% κλείνοντας στα 20,39 δολ. το βαρέλι συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι μετά από την έναρξη της σταδιακής άρσης των μαζικών περιορισμών από πολλές χώρες αλλά και από την  ανακοίνωση της εταιρείας παροχής δεδομένων Genscape ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μόλις 1,8 εκατ. βαρέλια. Όπως μεταδίδει το Bloomberg αυτή είναι η  η μικρότερη αύξηση από τα μέσα Μαρτίου. 

Οι αναλυτές ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί, τονίζοντας πως θα χρειαστεί ίσως πάνω από ένας χρόνος για να επιστρέψει η ζήτηση στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία.

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου  σημείωσε άνοδο 0,7%  στα 1.713,30 δολ. ανά ουγγιά. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέτεινε την κριτική του για τον χειρισμό της κρίσης Covid-19 από την Κίνα, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι έκανε «φρικτό λάθος» και παρομοίασε τις ενέργειές της Κίνας με το να ρίχνει βενζίνη σε ανεξέλεγκτη φωτιά.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη διοίκηση Τραμπ και την Κίνα για το θέμα της πανδημίας περνά σε ένα νέο στάδιο, που προκαλεί ανησυχίες στις αγορές, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε το Πεκίνο ότι θα ακυρώσει την εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης, εάν η Κίνα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις για αγορές αμερικανικών προϊόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.
ΑΓΟΡΕΣ

Magnificent Seven: Πιέσεις στις Big Tech, στροφή σε ενέργεια - βιομηχανία

Οι Magnificent Seven χάνουν έδαφος το 2026, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ενέργεια και βιομηχανία, με το κόστος της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και την ανησυχία για τις αποτιμήσεις να αυξάνουν την ανησυχία.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο αναζητεί αντίδραση μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τις 2.400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και στις διεθνείς αγορές η τεχνητή νοημοσύνη,