ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Το Χρηματιστήριο Ενέργειας αλλάζει την αγορά στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αγορά με τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Θωμά να σημειώνει την επιθυμία της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες.

Μία νέα σελίδα στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας θα σηματοδοτήσει η έναρξη λειτουργίας των νέων αγορών ηλεκτρισμού (target model), τον ερχόμενο Ιούνιο από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ).

O υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΧΕ, αναφέρθηκε στην Κυβερνητική βούληση για την επίτευξη του στόχου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εμπρόθεσμη υλοποίηση του.

Κατά τη συνάντησή του με στελέχη αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΧΕ, ο κ. Θωμάς αφού αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έως τώρα έχουν ληφθεί τόνισε πως η κοινή προσπάθεια και η λήψη πρωτοβουλιών θα εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

«Βρισκόμαστε κοντά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας και σύντομα της αγοράς φυσικού αερίου. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου», σημείωσε ο κ. Θωμάς προσθέτοντας πως άμεσο στόχο αποτελεί η εισαγωγή προθεσμιακών προϊόντων τον Φεβρουάριο του 2020.

Τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΕΧΕ Αθανάσιος Σαββάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ και της EnExClear Mιχάλης Φιλίππου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολική ανατροπή στην ενέργεια, οι «μεγάλοι» περνούν στην επίθεση

Η κατάργηση των δημοπρασιών NOME και η πώληση πελατολογίων και δικτύων της ΔΕΗ δίνει στους ισχυρούς «παίκτες» τον πρώτο λόγο για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η αγορά των 18 εταιρειών - ανταγωνιστών της ΔΕΗ οδηγείται σε γρήγορη συγκέντρωση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καυτά» ζητήματα της ενέργειας συζήτησε με τις εταιρείες ηλεκτρισμού ο Γ. Θωμάς

Τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στον χώρα της ενέργειας, μεταξύ των οποίων η κατάσταση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της αγοράς, συζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Θωμάς με εκπροσώπους των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρισμού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας

Ασφάλεια εφοδιασμού, ενεργειακή επάρκεια, έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταλιγνιτική εποχή, σχεδιάζει η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με τον Γ. Θωμά.
MYTILINEOS_ESG
ΑΓΟΡΕΣ

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η Mytilineos: Τι λένε εκθέσεις οκτώ οίκων

Οι αναλυτές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο upside στην κερδοφορία της εταιρείας ακόμα και από τα σημερινά, πολύ υψηλά επίπεδα. Ορισμένοι προαναγγέλλουν ότι θα αυξήσουν τις αποτιμήσεις σε νέα reports που θα εκδώσουν.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» 15% για το φυσικό αέριο μετά από ράλι 53% το πρώτο 15θήμερο

«Καμπανάκι κινδύνου» στέλνει η αγορά φυσικού αερίου, σύμφωνα με τους αναλυτές. Βασική αιτία της ανόδου η διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου κοιτάσματος στην Ευρώπη, αλλά και η αύξηση της ζήτησης.