ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπό πίεση ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει σε πτωτική πορεία

Η επιφυλακτική στάση από τους επενδυτές που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές αγορές έφερε αρνητικό πρόσημο στον Γενικό Δείκτη που συνεχίζει πτωτικά και πλησιάζει επικίνδυνα το ψυχολογικό όριο των 860 μονάδων.

Υπό πιέση παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών που συνεχίζει την πτωτική του πορεία με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε χαμηλά επίπεδα με αρνητικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 861,50 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,80% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 57,77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες 0,79% με την μετοχή του ΑΔΜΗΕ να σημειώνει κέρδη 1,92%, η Ελλάκτωρ 1,97% και ο ΟΛΠ 1,06%. Αρνητικά ξεχώρισε η μετοχή της Jumbo με πτώση 3,33%, ενώ η Μοτορ Οιλ κατέγραψε απώλειες 2,05% και η Viohalco 2,43%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,82% με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να σημειώνει απώλειες 3,31%, ενώ ακολούθησε πτωτικά η Εθνική με 1,18%, η Attica Bank με 1,16% και η Eurobank με 0,90%. Σε θετικό πρόσημο μόνο η Alpha Bank με μικρή άνοδο 0,41%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,04% με την μετοχή της Ιντραλότ να ξεχωρίζει με άνοδο 7,89%, ενώ ακολούθησε η Παπουτσάνης με κέρδη 5,23% και η Quest Συμμ με κέρδη 3,07%. Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκε η MIG με πτώση 5,51%, η Τεχνική Ολυμπιακή με 2,25% και η Πλαστικά Θράκης με 2,34%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεδρίαση - ασανσέρ στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις αγορές λόγω Fed

Έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, με συχνές εναλλαγές πρόσημων τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για αρκετές μετοχές. Στο επίκεντρο σταθερά οι τράπεζες. Άνω του -1% η πτώση στην Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

«Ολική επαναφορά» τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό, καθώς μετά από απώλειες που ξεπέρασαν το -1% έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Jumbo. Αυξημένη αξία συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια «προστασίας» των 1.200 μονάδων

Στα αρνητικά για την αγορά τόσο η προειδοποίηση της Fed για υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και το ράλι στις τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο τράπεζες αλλά και εισηγμένες που ανακοινώνουν μεγέθη εξαμήνου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο ΧΑ, «αγνοούν» τις αναβαθμίσεις οι επενδυτές

Συχνές οι εναλλαγές πρόσημων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ πτωτικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις νέες θετικές εκθέσεις για τον κλάδο.