ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη στο ΧΑ με στήριξη από Aegean και τράπεζες

Σε θετική πορεία, πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με σημαντικές κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο. 

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, με την αγορά να κινείται πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.

Ως φαίνεται η άρση της απαγόρευσης του short selling, η οποία ξεκινά αύριο δεν επηρεάζει το θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών, αν και συνεχίζονται οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μετά και τις αλλαγές στη σύνδεση των δεικτών τη MSCI. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 602,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,60%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,87 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 12 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,06%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+5,83%), της Eurobank (+4,12%), της ΔΕΗ (+3,87%), της Μυτιληναίος (+2,92%) και της Alpha Bank (+2,80%). Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-0,15%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,78%) και των ταξιδιών (+3,09%) , ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,55%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Revoil (+12,70%) και Κέκροψ (+8,48%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Paperpack (-20%) και Ιντεάλ (-14,53%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πεντάμηνο ανοδικού σερί συμπληρώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Να σημειωθεί ότι οι πέντε συνεχόμενοι ανοδικοί μήνες, για τον ΓΔ, είναι ρεκόρ 4ετιας και παραπέμπουν στην περίοδο Ιανουάριος έως και Ιούλιος 2019, όταν ο Δείκτης είχε συμπληρώσει επτά συνεχόμενους ανοδικούς μήνες.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του περασμένου μήνα

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία τροχοπέδη στην ανοδική κίνηση της αγοράς σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, ωστόσο τόσο η S&P όσο και η Fitch, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το εκλογικό αποτέλεσμα.
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλά κέρδη για τις τράπεζες το 2023, πρωταγωνιστικός ρόλος στο Χρηματιστήριο

Η γενική εικόνα είναι άκρως θετική με τις εκτιμήσεις να αναθεωρούνται ανοδικά για το σύνολο της χρονιάς ενώ η σημαντική πρόοδος στην εξυγίανση των χαρτοφυλακίων συνοδεύτηκε από ενδυνάμωση της κερδοφορίας στο επαναλαμβανόμενο κομμάτι των εσόδων.
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες μετοχές «ανέσυραν» την αγορά από τα χαμηλά της 6ης Ιουλίου

Παρά το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στις αγορές, οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι προχωρούν σε μπαράζ θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες. Οι διεθνείς οίκοι επισημαίνουν ότι το story των ελληνικών τραπεζών είναι το πιο ελκυστικό στην Ευρώπη.