ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εκπτώσεις κατάστημα εμπορίου
Πελάτισσα σε κατάστημα με σακούλες αγορών κατά τη διάρκεια εκπτώσεων.

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, λόγω της πρώτης Κυριακής του έτους με εκπτώσεις

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου (11:00-18:00), με τα πολυκαταστήματα να λειτουργούν ως τις 20:00. Η συμμετοχή στις εκπτώσεις είναι προαιρετική,.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου. Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. Τα πολυκαταστήματα, ωστόσο, συνήθως παραμένουν ανοιχτά για περισσότερες ώρες, εξυπηρετώντας το κοινό έως και τις 20:00.

Η συμμετοχή των καταστημάτων στις εκπτώσεις είναι προαιρετική. Ωστόσο, όσα επιλέξουν να συμμετάσχουν οφείλουν να αναγράφουν με σαφήνεια τόσο την αρχική όσο και τη μειωμένη τιμή κάθε προϊόντος, αποφεύγοντας κάθε μορφή παραπλανητικής πρακτικής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκο Κογιουμτσή, εκτιμάται ότι η αγορά θα παρουσιάσει άνοδο κατά την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο. Ο ίδιος προέτρεψε τους καταναλωτές να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς όχι μόνο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά και σε περιφερειακές αγορές και συνοικιακά καταστήματα, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις πλασματικές εκπτώσεις και στις διαδικτυακές αγορές.

Όσον αφορά στο ύψος των εκπτώσεων, εκτιμάται ότι σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, λόγω της υποτονικής κίνησης κατά την εορταστική περίοδο, οι μειώσεις τιμών ενδέχεται να φτάσουν έως και το 70%.

Οι εμπορικοί σύλλογοι υπενθυμίζουν στα μέλη τους την υποχρέωση σαφούς αναγραφής των προγενέστερων τιμών, ενώ οι οργανώσεις προστασίας καταναλωτών προτρέπουν το κοινό να είναι προσεκτικό στις επιλογές του. Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους για την αποτροπή πλασματικών εκπτώσεων και παραπλανητικών προσφορών.

Για μια ασφαλή και αποδοτική αγοραστική εμπειρία, συστήνεται στους καταναλωτές να ελέγχουν την ορθότητα των τιμών, να συγκρίνουν προσφορές σε διαφορετικά καταστήματα, να αποφεύγουν παρορμητικές αγορές και να επικεντρώνονται στις πραγματικές τους ανάγκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεώργιος Παπαδόπουλος δίκη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Από τη δικτατορία στη δημοκρατία: Η επεισοδιακή μετάβαση

Έπειτα από πληροφορίες για κινήσεις συνωμοσίας λίγων αξιωματικών, ελήφθησαν έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της επιφυλακής των φρουρών στην Αττική, με απόφαση σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θα εξεταστούν στις 21/4 από επιτροπή και στις 22/4 θα συζητηθούν και ψηφιστούν στην Ολομέλεια.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Η δημοκρατία χρειάζεται ενότητα, όχι διχασμό

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε στη "Political" τη σοβαρότητα της κυβέρνησης για διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, διευκρινίζοντας πως η άρση ασυλίας δεν σημαίνει ενοχή. Ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία για ταχεία διερεύνηση πολιτικών υποθέσεων.