Φωτο: Shutterstock

Οι ελπίδες ανάκαμψης έφεραν κέρδη στην Wall Street

Ανοδικό κλείσιμο σήμερα με τον Dow 1,5% υψηλότερα καθώς οι αισιοδοξούν για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την σταδιακή άρση του lockdown στις ΗΠΑ. Νέα άνοδος για το πετρέλαιο.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο Dow Jones, καθώς οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από τα τελευταία στοιχεία για τα εταιρικά κέρδη και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο για να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις μετά από το οικονομικά καταστροφικό lockdown.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 1,52% στις 24.575 μονάδες. O S&P 500 κέρδισε 1,65% κλείνοντας στις 2.971 μονάδες, ενώ o Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,08% στις μονάδες 9.375 μονάδες.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει ταχύτερα, καθώς οι Πολιτείες ανοίγουν σιγά - σιγά τις οικονομίες τους. Αυτό πρόσθεσε στην αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης αργού πετρελαίου, στέλνοντας υψηλότερα τις τιμές πετρελαίου και τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες προμήθειες αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Έτσι το αργό τύπου WTI, παράδοσης Ιουλίου σημείωσε αύξηση 2,5% στα 32,79 το βαρέλι, το υψηλότερο σημείο διαπραγμάτευσης εδώ και σχεδόν 10 εβδομάδες. Το brent παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 3,6% στα 35,91 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε ο χρυσός. Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, κατέγραψε αύξηση 0,4% στα 1.752,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πιο κακή ημέρα ήταν σήμερα για τις αποδόσεις ομολόγων, τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών πούλησε 20ετή ομόλογα για πρώτη φορά από το 1986, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χρηματοδοτήσουν το τεράστιο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ