Φώτο: Shutterstock

Κέρδη στην Ευρώπη, στο +2% τα αμερικανικά futures

Ράλι για τις μετοχές αερομεταφορέων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τουρισμού και ψυχαγωγίας. Νέες ελπίδες για εύρεση εμβολίου.

Η αισιοδοξία για πιθανή εύρεση εμβολίου κατά του κορονοϊού και η απουσία άλλων σημαντικών ειδήσεων, είτε μακροοικονομικών είτε εταιρικών, οδηγεί υψηλότερα τις διεθνείς αγορές. 

Κέρδη 0,8% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να σημειώνει ράλι, καθώς ενισχύεται 6,4%, ενώ στον αντίποδα σημαντικές απώλειες άνω του 1% σημειώνει ο τομέα της υγείας. Στο +0,88% ο  DAX 30, ενώ 1,06% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα στα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται από 1,4% έως και 2,2%.

Η νέα αισιοδοξία για την εύρεση θεραπείας κατά του κορονοϊού κατέφθασε μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας, Novavax ότι ξεκινά κλινική μελέτη για ένα νέο πειραματικό εμβόλιο. Παράλληλα η φαρμακευτική Merck τόνισε ότι ξεκινά τη συνεργασία της με τη ΜΚΟ IAVI, με στόχο την εύρεση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Merck τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για το εμβόλιο θα μπορούσαν να είναι έτοιμα έως τον Ιούλιο, ενώ, ήδη, η εταιρεία Moderna έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες κλινικές μελέτες σε δικό της εμβόλιο. 

Σε επίπεδο μετοχών εκρηκτική άνοδος για τον τίτλο της ΤUI κατά 27,9%, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις ότι Γερμανία και Ιταλία θα προχωρήσουν σε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Στο +19% η μετοχή της IAG, ενώ στο +5,9% βρίσκεται ο τίτλος της Lufthansa. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ