ΓΔ: 2670.96 1.17% Τζίρος: 5.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:36
Φώτο: Shutterstock

Σε νέα ύψη οι μετοχές στη Ν. Υόρκη, κόντρα στις βίαιες ταραχές

Μεγάλα κέρδη από τα χαμηλά του Μαρτίου για τους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι απέχουν πλέον πολύ λίγο από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου. Πληροφορίες για εξαγορά της Moneygram από την Western Union.

Σε υψηλά τριών μηνών βρέθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες λίγο πριν τις 21.00, ώρα Ελλάδος, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμερίζουν τις όποιες ανησυχίες για τις βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ και να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Ο Dow Jones κέρδιζε 0,70%, ο S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,50% και ο Nasdaq κατά 0,20%.

Οι κλάδοι που προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση, είναι αυτοί που αναμένεται να ωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας, όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η βιομηχανία και η ενέργεια. Τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία και τα τρισεκατομμύρια ενισχύσεων στην οικονομία από την κυβέρνηση έχουν επιτρέψει ως τώρα στον S&P να κερδίσει περίπου 40% από τα χαμηλά του Μαρτίου και να βρίσκεται 10% χαμηλότερα από το ιστορικό του υψηλό, που είχε καταγραφεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο Dow Jones απέχει 13% από το υψηλό, ενώ ο Nasdaq μόλις 3%.

Αναλυτές τονίζουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία, παρά την ύφεση, επειδή οι περισσότεροι επενδυτές πιστεύουν ότι οι εταιρείες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτή την κρίση και μάλιστα να βγουν ενισχυμένες, επειδή θα έχουν γίνει πιο αποτελεσματικές στη λειτουργία τους.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να μην επηρεάζονται από τις βίαιες ταραχές σε μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης, αλλά, αντίθετα, ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει έτοιμος να χρησιμοποιήσει το στρατό για να αποκαταστήσει την τάξη. Αναλυτές εκτιμούν ότι, αν συνεχισθούν αυτές οι ταραχές, η αγορά δεν μπορεί παρά να αρχίσει να αντανακλά τη νευρικότητα του πληθυσμού και τους φόβους για επίδραση στην οικονομία.

Στη σημερινή συνεδρίαση υποχωρούν ελαφρώς μετοχές του τεχνολογικού τομέα, όπως οι Amazon, Facebook και Apple, οι οποίες έχουν οδηγήσει την ανάκαμψη της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ άλμα 11% έκανε η μετοχή της Western Union μετά τις πληροφορίες ότι έχει υποβάλει πρόταση εξαγοράς της MoneyGram, η μετοχή της οποίας κέρδιζε 33%. Μικρή υποχώρηση σημείωσε η μετοχή του κολοσσού της αμυντικής βιομηχανίας Raytheon, μετά τις προβλέψεις για μείωση των ταμειακών ροών φέτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα στις αγορές, στο επίκεντρο τα ομόλογα

Η άνοδος των ασιατικών αγορών και τα θετικά futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργούν περιθώριο για καλύτερο ξεκίνημα, ενώ οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν βασικός παράγοντας πίεσης.
γράφημα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Στήριξη από διεθνείς αγορές, στο επίκεντρο το πετρέλαιο

Ανοδικά δείγματα στις αγορές, ενώ θετική είναι η εικόνα και στις περισσότερες ασιατικές αγορές. Στο επίκεντρο οι τιμές του πετρελαίου και τα στοιχεία PCE των ΗΠΑ που αναμένονται σήμερα.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μικτές τάσεις με το βλέμμα σε πετρέλαιο και ομόλογα

Μικτές τάσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές, με τη Wall Street να κινείται πτωτικά και τις ευρωπαϊκές αγορές οριακά ανοδικά. Στο επίκεντρο παραμένουν το πετρέλαιο στα 107 δολάρια και οι υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.