Φωτο: Shutterstock

Κέρδη σε Ευρώπη, αμερικανικά futures παρά τις ταραχές σε ΗΠΑ

«Ηγέτης» της ανόδου ο γερμανικός DAX, με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται όχι στις ταραχές στις ΗΠΑ αλλά σε μάκρο και εταιρικά μεγέθη. 

Διατηρείται η ανοδική πορεία στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με το γερμανικό χρηματιστήριο να παραμένει ο αδιαφιλονίκητος «ηγέτης», εν αναμονή του νέου προγράμματος στήριξης της Άγκελα Μέρκελ, το ύψος του οποίου υπολογίζεται στα 80 δισ. ευρώ. 

Κέρδη 1,11% για τον πανευρωπαϊκός δείκτη Euro Stoxx 600, με τον ενεργειακό κλάδο να ενισχύεται 1,9%. Στο +2,31% ο DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,12% και τον CAC 40 να κινείται 1,92% υψηλότερα. Ανάλογο κλίμα στις αγορές Ιταλίας και Ισπανίας, με τους FTSE MIB και IBEX 35 να εμφανίζουν άνοδο 2,13% και 1,47% αντίστοιχα. 

Η συνεχιζόμενη αναταραχή στις ΗΠΑ, με τις βίαιες διαδηλώσεις να συνεχίζονται για έβδομη ημέρα και τον αμερικανικό στρατό να... περιπολεί στους δρόμους αρκετών πόλεων, δεν φαίνεται να επηρεάζει και τόσο τις επενδυτικές διαθέσεις. 

Αντίθετα οι συμμετέχοντες στις αγορές προτιμούν να στρέψουν την προσοχή τους στην πορεία επιχειρήσεων και οικονομιών μετά την άρση του lockdown και να σταθμίσουν πιο προσεκτικά τις ανακοινώσεις τόσο μακροοικονομικών δεδομένων όσο και εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η ανεργία στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Απρίλιο, αλλά διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, φθάνοντας στο 7,3%, ενώ οι ειδικοί ανέμεναν ότι θα άγγιζε το 8%. 

Στα  επιχειρηματικά νέα, διεύρυνση ζημιών κατέγραψε η Deutsche Lufthansa  για το πρώτο τρίμηνο του 2020 εν μέσω των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 2,12 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο από ζημιές 342 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Όμως η έγκριση από το εποπτικό της συμβούλιο του πακέτου διάσωσης εννέα δισ. της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να στηρίζει τη μετοχή, η οποία ενισχύεται 4,20%. 

Θετική η πορεία και για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να εμφανίζει κέρδη 0,84%, τον S&P 500 στο +0,56% και τον Nasdaq στο +0,34%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για την αγορά εργασίας κινούν τη Wall Street, μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία έφερε η είδηση για δημιουργία πάνω από 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ παρά τη γενικότερη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.
ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτά πρόσημα σε Wall Street και Ευρώπη με το βλέμμα στην εξέλιξη της πανδημίας

Οι φόβοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και οι ανησυχίες για τις εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κινούν το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα. Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν και οι ευρωαγορές.