Φωτο: Shuttersotck

«Αδιαφορούν» για τις ταραχές στις ΗΠΑ Ευρώπη και Wall Street

Σταθερά σε ανοδική πορεία οι διεθνείς αγορές, παρά τις συνεχιζόμενες βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τραμπ.

Ανοδικά, χωρίς να δίνουν και τόσο μεγάλη σημασία στις συνεχιζόμενες εδώ και πάνω από μία εβδομάδα ταραχές στις ΗΠΑ, κινούνται τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street. 

Κέρδη 1,16% για τον πανευρωπαϊκός δείκτη Euro Stoxx 600, με τον ενεργειακό κλάδο να ενισχύεται 1,9%. Στο +1,69% ο DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,13% και τον CAC 40 να κινείται 1,62% υψηλότερα. Ανάλογο κλίμα στις αγορές Ιταλίας και Ισπανίας, με τους FTSE MIB και IBEX 35 να εμφανίζουν άνοδο 1,71% και 0,86% αντίστοιχα. 

Σαφώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά όπως όλα δείχνουν προτιμούν να στηρίξουν τις αποφάσεις τους στα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα για την πορεία οικονομιών και επιχειρήσεων μετά την άρση του lockdown. 

Σημαντική είναι η προσοχή και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου, με τη γερμανική Lufthansa να εμφανίζει ζημίες 2,1 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο, με την επιβατική κίνηση να έχει υποχωρήσει κατά 26%. Πάντως η μετοχή της εταιρείας κινείται ανοδικά, με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, μετά και την απόφαση του εποπτικού της συμβουλίου να δεχθεί τη στήριξη των εννέα δισ. από το γερμανικό δημόσιο. 

Ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,56%, τον S&P 500 κατά 0,32% και τον Nasdaq κατά 0,25%. 

Κέρδη και στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,29%, τον Hang Seng κατά 1,27%, ενώ μόλις 0,07% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για την αγορά εργασίας κινούν τη Wall Street, μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία έφερε η είδηση για δημιουργία πάνω από 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ παρά τη γενικότερη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.
ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτά πρόσημα σε Wall Street και Ευρώπη με το βλέμμα στην εξέλιξη της πανδημίας

Οι φόβοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και οι ανησυχίες για τις εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κινούν το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα. Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν και οι ευρωαγορές.