Τέλος της κρίσης «βλέπει» η Wall Street, σε υψηλό τριμήνου ο S&P 500

Συνεχίζεται η άνοδος για τον Dow Jones για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση ενώ ο S&P 500 έπιασε υψηλό τριών μηνών καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για ανάκαμψη της οικονομίας ενισχύεται.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχυμένο από τα νεότερα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι εξαντλούνται οι δυσμενείς επιδράσεις της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία, ενώ η αγορά δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη συνέχιση των διαδηλώσεων για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 2,05% ή 527 μονάδες, στις 26.269, ο S&P 500 έπιασε υψηλό τριών μηνών και σημείωσε κέρδη 1,36% στις 3.122 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 9.682 μονάδες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Nasdaq απέχει μόλις 2% από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.

Η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε σημαντικά πιάνοντας υψηλό τριών μηνών. Ειδικότερα, το πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο 1,3% στα 37,29 δολάρια ανά βαρέλι. Χαμένος ο χρυσός στη σημερινή συνεδρίαση που σημείωσε πτώση 1,7% κλείνοντας στα 1.704 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης στο 0,75% ενώ το δολάριο υποχώρησε για έβδομη μέρα σε σχέση με το ευρώ, κατά 0,6% στο 1,1243 δολ. από 1,1168 χθες.

Την Παρασκευή θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα της αγοράς εργασίας, με τις σχετικές ανακοινώσεις των στοιχείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά σήμερα δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της ADP για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, που έδειξε μια μείωση θέσεων κατά 2,76 εκατομμύρια, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για απώλειες 9 εκατ. θέσεων εργασίας και σε μεγάλη απόσταση από τις απώλειες 19,5 εκατ. θέσεων τον Απρίλιο. Την ίδια στιγμή, η έκθεση του ISM για τη βιομηχανία έδειξε αύξηση του δείκτη στο 45,4 τον Μάιο, από 44 τον Απρίλιο.

Οι προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ευνόησαν πρωτίστως τις τραπεζικές μετοχές. JP Morgan, Bank of America και Citigroup σημειώνουν άνοδο κατά περίπου 5%. Εκτίναξη κατά 12,8% έκανε η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με τη γερμανική TUI σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα καταβάλει για τα προβλήματα με τα αεροσκάφη 737 Max.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, ήπια κέρδη στη Wall Street

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει κολλημένο μεταξύ των ελπίδων που δημιουργούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και των ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού θα πλήξει όποια προσπάθεια ανάκαμψης.