Φωτο: Shutterstock

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η Wall Street

Ανοδικά «έκλεισαν» οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από δύο κακές ημέρες. Αισιοδοξία στους επενδυτές από τις πληροφορίες για νέα περικοπή του βασικού επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στο τέλος Οκτωβρίου.

Κερδοφόρα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης μετά από δύο αρνητικές συνεδριάσεις.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν οι πληροφορίες για νέα μείωση του βασικού επιτοκίου από πλευράς της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) στα τέλη Οκτωβρίου.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 122,49 μονάδων ή 0,47%, στις 26.201,04, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 23,69 μονάδες ή 0,82% στις 2.911,30, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 87,02 ή 1,12%, στις 7.872,27.

Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας σήκωσαν το βάρος της ανόδου. Η μετοχή της Facebook σημείωσε κέρδη της τάξης του 2,7%, ενώ εκείνες των Alphabet και Amazon κινήθηκαν ηπιότερα πλην επίσης ανοδικά κατά 1% και 0,7% αντίστοιχα. Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 0,9%.

Μεταξύ των 30 μετοχών του δείκτη Dow Jones, 22 κινήθηκαν με θετικά πρόσημα και 8 με αρνητικά. Των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των Pfizer (2,22%), Cisco Systems (1,84%) και Visa (1,80%), ενώ των απωλειών εκείνες των Walt Disney (-0,76%), United Health (-0,64%) και Johnson &Johnson (-0,59%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με επιφύλαξη κινείται η Wall Street

Με επιφύλαξη κινούνται οι επενδυτές στη Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς τα νέα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας δημιούργησαν ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ αναμένεται και η ομιλία του προέδρου της FED.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.