Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street, ρευστοποιήσεις κερδών στην Ευρώπη

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,93%, ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 0,43% ενώ κέρδη 0,22% καταγράφει ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street και σήμερα με τους επενδυτές να ποντάρουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά το σοκ του κορονοϊου. Η αισιοδοξία έχει ενισχυθεί σημαντικά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα ανέλπιστα θετικά νέα από την αγορά εργασίας οδήγησαν σε ράλι των τιμών των μετοχών.

Στη βελτίωση του κλίματος βοήθησε και η συμφωνία των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου για την μείωση της παραγωγής.

Αναλυτικότερα στις 18.15 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,93%, ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 0,43% ενώ κέρδη 0,22% καταγράφει ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ρευστοποιήσεις κερδών σημειώνονται στην Ευρώπη με τον DAX στην Γερμανία να υποχωρεί σε ποσοστό -0,31%, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί κατά 0,44% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,58%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο κορυφώθηκε η απώλεια θέσεων εργασίας και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσει η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 και Dow απέχουν πλέον 5,5% και 7,4% από τα αντίστοιχα υψηλά, και διαπραγματεύονται με κέρδη άνω του 45% από τα χαμηλά επίπεδα του περασμένου Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων οδηγεί τη Wall Street ο φόβος για δεύτερο κύμα της πανδημίας

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνει τις πιθανότητες ενός νέο lockdown, ενώ αρνητική επίδραση έχει και η αποκάλυψη για νέο τραπεζικό σκάνδαλο.