Φωτο: Shutterstock

Πτωτικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο, σοβαρές απώλειες στις τράπεζες

Η αγορά έχασε τα πρωινά κέρδη και σημειώνει ισχυρές απώλειες με πτώση άνω του 1%. Σε πτώση και η Ευρώπη, χάνει τα πρωινά κέρδη.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας τα πρωινά του κέρδη, με το πτωτικό γύρισμα της Ευρώπης να επηρεάζει αρνητικά. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες -1,34% και υποχωρεί στις 669,61 μονάδες ενώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης είχε αναρριχηθεί στις 685,72 μονάδες αποκομίζοντας κέρδη άνω του 1%. Σημειώνεται ότι χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση -0,70%.

Οι μετοχές των τραπεζών, που χθες αποκόμισαν σημαντικά κέρδη κόντρα στην πτωτική κίνηση της αγοράς, δέχονται ισχυρές πιέσεις με τον δείκτη του κλάδου να υποχωρεί σε ποσοστό -3,70%. Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί σε ποσοστό -3,24%, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά -5,51%, της Eurobank κατά -3,87% ενώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρεί σε ποσοστό -1,40%.

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -1,16%, απώλειες που θα ήταν μεγαλύτερες αν η Coca Cola HBC δεν κινούνταν κόντρα στο ρεύμα αποκομίζοντας κέρδη +0,63%. Ισχυρές πιέσεις δέχονται η μετοχή της Τιτάν (-3,26%), της Aegean (-2,27%), της ΔΕΗ (-3,37%), της Μότορ Όιλ (-2,68%) και του ΟΠΑΠ (-3,11%).

Ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά -1,41%. Η αξία συναλλαγών προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ ενώ 63 μετοχές σημειώνουν πτώση και 21 ενισχύονται. Σημαντική άνοδο σημειώνουν η ΚΡΙ ΚΡΙ (+2,10%) και η Entersoft (+1,39%).

Πτωτικό γύρισμα και στην Ευρώπη

Στα χαμηλά της ημέρας βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές χάνοντας τα κέρδη που σημείωναν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Ο DAX στη Γερμανία υποχωρεί κατά -0,60%, ο CAC στο Παρίσι κατά -0,40% ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες -0,36%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με τα futures να έχουν χάσει επίσης τα κέρδη που αποκόμιζαν νωρίτερα. Τα συμβόλαια του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,19% ενώ αυτά του S&P 500 κατά -0,07%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απορροφά τις αρχικές πιέσεις το ΧΑ, συνεχίζει το ράλι η Ελλάκτωρ

Παρά το κακό κλίμα διεθνώς και τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, οι αρχικές πιέσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος. Αδύναμες οι τράπεζες, νέο άλμα της Ελλάκτωρ.